sisustus_sagan_solidhouse_web

Sisustuksen erikoisliike keskellä historiaa

Ulvilan vanhan Friitalan nahkatehtaan tiloissa sijaitseva Sisustus Sagan on loft-henkinen sisustusmyymälä, jonka sisustuksessa ja tuotevalikoimassa yhdistyy uusi ja vanha. Yksi myymälän kulmakivi ovat laadukkaat ruotsalaiset Pappelinan muovimatot, mutta asiakkaita miellyttävät myös Kartellin muoviset kalusteet, monet design-valaisimet, tuliaisiksi sopivat herkut sekä laaja kangas-, tapetti- ja maalivalikoima. Tämän hetken maalivalikoimasta löytyy myös huipputrendikäs islantilainen kalkkimaali, joka on saanut paljon kehuja elävän näköisestä lopputuloksesta sekä nopeasta kuivumisajasta. – Välillä on haastavaa olla askeleen edellä trendejä, yrittäjä Johanna Herbertsson-Blom sanoo. Hänen mukaansa tärkein työväline trendien etsimiseen on Internet. – Koska toimin yksin, messuilla tulee käytyä nykyään harvoin. Nyt olisi kuitenkin kauhea hinku päästä messuille kiertämään, kun on uudet tilat käytössä, Herbertsson-Blom myöntää.

Kun Sisustus Sagan vuonna 2007 aloitti toimintansa Friitalan nahkatehtaan tiloissa, myymälän ohella toimi myös entisöintiverstas, ja toiminta oli jaettu kahteen kerrokseen. Reilu vuosi sitten Herbertsson-Blom päätti kuitenkin luovuttaa verstaan oppisopimuksella kouluttamalleen entisöijälle aikapulan takia.

Herbertsson-Blomilla on oma henkilökohtainen siteensä entiseen Friitalan nahkatehtaaseen, sillä hänen islantilainen isänsä ja suomalainen äitinsä tapasivat siellä ensikertaa. – Olen nyt tavallaan juurillani. Myymälän nimikin juontuu Islannista, missä olen itse syntynyt, Herbertsson-Blom naurahtaa.