Sisustussuunnittelija määrää kaapin paikan

Hanna Chaker tiesi jo nuoresta asti, että hän haluaa yrittäjäksi, vaikka itse ala ei silloin vielä ollut selvillä. Valmistuttuaan kauppakorkeakoulusta hän päätti seurata sydämensä ääntä ja vaihtoi alaa. – Menin töihin kalusteliikkeeseen ja opiskelin samalla sisustussuunnittelijaksi. Oman yrityksen perustin reilut seitsemän vuotta sitten, hän kertoo. Yksityisyrittäjyydessä Chaker pitää eniten vapaudesta vastata omasta tekemisestään.

Hanna C. & Companyn sisustusprojektit vaihtelevat pienemmistä ehostuksista suurempiin rakennusprojekteihin yksityiskodeissa ja yrityksissä. Tulevaisuudessa Chaker panostaa myös enemmän ravintola- ja hotellipuoleen, jossa ensimmäinen projekti on alkamassa lähitulevaisuudessa. Yksityisyrittäjää tukee vahva yhteistyöverkosto, johon kuuluu niin puuseppiä kuin remonttiliikkeitä ja ompelijoita.

Sisustussuunnittelijat jakautuvat Chakerin mukaan selkeästi kahteen ryhmään; niihin, jotka stailaavat asuntoja tekstiileillä ja niihin, jotka alusta asti toimivat remonttikohteissa osana toteutusta. Itse hän on monien toimintavuosiensa aikana usein työskennellyt yhteistyössä eri remonttiliikkeiden kanssa, joten hän osaa ottaa huomioon työstettävän tilan rakenteellisetkin näkökulmat. Luontaisesti hyvä visuaalinen hahmottamiskyky jo rakennusvaiheen alussa mahdollistaa valmiin tilan erinomaisen hyödyntämisen kalusteilla ja valaistuksella.

Suuremmissa remonteissa ja uudisrakennusprojekteissa Chaker kokee tärkeäksi suunnitella pohjaratkaisut huolella ennen rakennustöiden aloitusta. – Kaikki perustuu tilan pohjaan, joten mietin aina, mitä sillä voi tehdä ja mitä siitä saa irti. Teen tarkan kaluste- ja valaistussuunnitelman pohjaan aina ensimmäisenä. Liian usein näkee asuntoja, joissa kattovalopistorasiat ovat missä sattuu eivätkä sovi yhteen valaisimien ja huonekalujen sijoittelun kanssa. Helpommalla pääsee, kun rakennusprojektin alussa jo päättää mihin kohtaan esimerkiksi ruokapöytä sijoitetaan, joka määrittää puolestaan kattovalaisimen paikan.