kosken_betonielementti_300_CMYK

Sopeutumiskyky ja laatu kantavat rakennusalalla

Vuonna 2008 perustetussa Kosken Betonielementti Oy:ssä asioita on opeteltu rauhassa. Nykyään 40–45 henkilön voimin pyörivä yritys aloitti toimintansa maatalouselementtien parissa, mutta sittemmin suurimmiksi työllistäjiksi ovat nousseet rakennusliikkeet, joiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä sekä Turun talousalueella että pääkaupunkiseudulla. Vuosien aikana yrittäjä Marko Koski on saanut huomata, että menestyminen alalla koostuu monesta pienestä tekijästä ja muuttuviin markkinoihin täytyy osata sopeutua. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin jatkuva halu oppia uutta.

Markkinat laajenevat rakennustoiminnan kasvun myötä

Toimintansa aikana yritys on kuljettanut betonielementtejä pääasiassa noin 100 kilometrin säteellä Turuntien varrella sijaitsevasta toimipaikastaan. Viime vuosina markkinoiden perässä on jouduttu siirtymään myös pääkaupunkiseudulle, jossa uudisrakentaminen on ollut Varsinais-Suomea vilkkaampaa. Nyt rakennustoiminta on lähtenyt kuitenkin taas kasvuun myös Turussa, Tampereella ja Länsi-Uudellamaalla. – Näen tämän talven jo positiivisempana aiempaan verrattuna, Koski toteaakin.

Kosken Betonielementti Oy toimii mielellään Turun seudulla. Vaikka kilpailu asiakkaista onkin ajoittain kovaa, tekevät alueen yritykset usein myös yhteistyötä keskenään. – Ja kun markkinoille kerran pääsee, ovat turkulaiset rakennusliikkeet uskollisia asiakkaita, kiittelee yrittäjä.

Laatu taataan tarkalla valvonnalla

Yrityksen tarjoamien tuotteiden laatu perustuu uusimpaan tekniikkaan ja tuotantotapoihin. Myös alan yleinen valvonta on tarkkaa ja erilaisia laatumittauksia ja muita tarkastuksia tehdäänkin useita kertoja vuodessa. Lisäksi jokainen valmis elementti on tarvittaessa jäljitettävissä tarkkojen tuotetietojen avulla, jotka kertovat muun muassa sen valmistuspaikan ja -ajan sekä eränumeron.