kosken betonielementti

Sopeutumiskyky ja laatu kantavat rakennusalalla

Uudemmatkin yritykset voivat pärjätä rakennusalan markkinoiden myllerryksessä, kun menestyksen edellytykset ovat kunnossa. Niitä ovat muun muassa kyky sopeutua ja halu panostaa laatuun. 

Vuonna 2008 perustetussa Kosken Betonielementti Oy:ssä asioita on opeteltu rauhassa.

Yritys aloitti toimintansa maatalouselementtien parissa ja niiden valmistaminen kattaa yhä edelleen noin 20 % liikevaihdosta. Sittemmin suurimmiksi työllistäjiksi ovat nousseet kuitenkin rakennusliikkeet, – sekä Turun talousalueella että pääkaupunkiseudulla.

Vuosien aikana yrittäjä Marko Koski on saanut huomata, että menestyminen alalla koostuu monesta pienestä tekijästä ja muuttuviin markkinoihin täytyy osata sopeutua. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin jatkuva halu oppia uutta.

”Yrityksen tarjoamien tuotteiden laatu perustuu uusimpaan tekniikkaan ja tuotantotapoihin.

Markkinat vievät kohti pääkaupunkiseutua

Toimintansa aikana yritys on kuljettanut betonielementtejä pääasiassa noin 100 kilometrin säteellä Turuntien varrella sijaitsevasta toimipaikastaan. Viime vuosina markkinoiden perässä on jouduttu siirtymään kuitenkin myös pääkaupunkiseudulle, jossa uudisrakentaminen on ollut Varsinais-Suomea vilkkaampaa. Yrityksessä luotetaan silti edelleen myös Turun alueen uuteen nousuun. – Uskon että alueen rakennustoiminta lähtee telakan ansiosta elpymään jo aivan lähivuosina, pohdiskelee Koski.

Kosken Betonielementti Oy toimii mielellään Turun seudulla. Vaikka kilpailu asiakkaista onkin ajoittain kovaa, tekevät alueen yritykset usein myös yhteistyötä keskenään. – Ja kun markkinoille kerran pääsee, ovat turkulaiset rakennusliikkeet uskollisia asiakkaita, kiittelee yrittäjä.

Laatu taataan tarkalla valvonnalla

Yrityksen tarjoamien tuotteiden laatu perustuu uusimpaan tekniikkaan ja tuotantotapoihin. Myös alan yleinen valvonta on tarkkaa ja erilaisia laatumittauksia ja muita tarkastuksia tehdäänkin useita kertoja vuodessa. Lisäksi jokainen valmis elementti on tarvittaessa jäljitettävissä tarkkojen tuotetietojen avulla, jotka kertovat muun muassa sen valmistuspaikan ja -ajan sekä eränumeron.