Saarset_solid_house_2_300_CMYK_4_2015

Suomalainen puu hyötykäyttöön

Saarset Oy sai aikanaan alun kahden veljeksen innosta rakentaa kuormalavoja heidän omasta saunasta käsin. Nyt 40 vuotta myöhemmin yritys on kasvanut merkittäväksi puupakkauslaatikoiden valmistajaksi, jonka repertuaarista löytyy piirrokset 2000 eri tuotteeseen, jotka vielä erikseen voidaan räätälöidä asiakkaan käyttöön sopivaksi. Tosin yritykseen voi muutenkin olla rohkeasti yhteydessä, sillä Saarsetissa palvellaan joka tasolla. – Innovatiiviset nuorukaiset saattavat hakea kuormalavoja sohvan tai pöydän rakentamiseen. Niistä tulee itseasiassa todella näyttäviä, tehdaspäällikkö Sakari Sulkko kertoo.

Kotimainen puuaines tulee sahoilta ympäri maata, ja päivässä sitä sahataan keskimäärin 68 kuution verran. Sulkko toivoisi kuitenkin, että suomalaista työtä arvostettaisiin enemmän ja että hintaa katsottaisiin vähemmän. Ero ulkomaiseen tavaraan ei kuitenkaan hänen mukaan ole hinnan osalta niin suuri, että sen pitäisi vaikuttaa, laadun osalta kylläkin. – Kotimaista tulisi ehdottomasti tukea. Laatu on toinen näkökulma; markkinoilla näkee kyllä niitä risulavojakin. Täytyy kuitenkin muistaa, että pakkauslaatikot todennäköisesti ovat kovassa käsittelyssä. Meidän vahvuutemme on ennen kaikkea laatu, laatikot kestävät aina sen, mitä asiakas niiden käytöltä toivoo.

Saarset ajaa kestävillä lavoillaan laadun lisäksi vahvasti vihreitä arvoja ja tukee kierrätystä. Tarkoituksena on, että lava tulee takaisin asiakkaalle uusiokäyttöön. Saarset tarjoaa jopa lavojen korjausta, ja hakee vanhoja lavoja määrätyistä paikoista voidakseen hyödyntää niitä uudestaan. Lavojen kierrättämisen lisäksi yritys huolehtii tuotannon sivutuotteiden asianmukaisesta käytöstä. Purut myydään kuivikkeiksi tiloille ja polttopuita tarjotaan kaikille halukkaille. Polttolaitoksiin viedään myös päivittäin kuorma-autolavallisen verran haketta. – On tärkeää, että kaikki hyödynnetään, roskiin on turha heittää mitään, kierrätämme jopa muovit.