sormat_solid_house_300_CMYK

Suomalaiset kiinnitystarvikkeet vetävät maailmalla

Ruskolainen kiinnitystarvikevalmistaja Sormat Oy on alansa johtavin toimija Pohjoismaissa. Yrityksen valikoimasta löytyy kaikkea rakennuskiinnittämiseen liittyvää, aina pienistä muovitulpista suurempiin ankkureihin. Jos standardi-kokoluokista ei löydy sopivaa kiinnikettä, yrityksen joustava ja ammattitaitoinen miehitys valmistaa tarvittaessa tuotteita myös räätälöidysti. – Pienenä yrityksenä pystymme vastaamaan asiakkaiden toiveisiin ja reagoimaan nopeasti. Vaikka tukkurit hoitavat tuotteidemme myynnin, meiltä voi tulla kysymään jos jokin askarruttaa, kannustaa toimitusjohtaja Ismo Laitakari.

Koska kohteet saattavat olla hyvinkin suuria, kiinnitystarvikkeiden turvallisuuden täytyy olla huippuluokkaa. Sormatin tuotteet täyttävätkin kaikki EU-lainsäädännön asettamat turvallisuusvaatimukset. Yrityksen suuria voima-ankkureita on käytetty mm. voimalaitosten teräsrakenteissa ja kohta myös Shangain Disneylandin laitteissa. – Teemme jatkuvaa kehitystyötä, että pysyisimme ajan hermolla. Tänä vuonna saamme esim. päätuotteillemme seismiset hyväksynnät, jotta ne vastaavat Välimeren maiden tiukentuneita rakennusvaatimuksia, Laitakari selostaa.

Vaikka Sormat Oy:n päämarkkina-alue Venäjä elää tällä hetkellä epävakaita aikoja, on yritykselle avautunut tilanteen myötä uusia mahdollisuuksia. Yritys on perustanut myyntiyhtiön Kiinaan, missä se pääsee osallistumaan mm. nopeasti laajenevaan luotijuna hankkeeseen. Jalansijaa on saatu myös Saksan markkinoilla. Tulevaisuudessa Sormat pyrkiikin kokonaismyynnin kasvattamisen lisäksi satsaamaan juuri Keski-Euroopan ja Aasian markkinoihin. Laitakari muistuttaa, että viennin onnistumiseen vaikuttaa oleellisesti tuotteen toimivuus Suomen markkinoilla: – Jotta Suomi saataisiin kasvuun, tulisi Suomessa valmistettuja tuotteita suosia. Se tukee myös vientiä!