kultahirsi

Suomalaista rakennusperinnettä kunnioittaen

Hirsi on hengittävä luonnonmateriaali, jonka valmistusprosessi on energiatehokas moneen muuhun rakennusmateriaaliin verrattuna. Hirsitalo on kaunis osa suomalaista perinnettä ja kuuluu pohjoismaiseen maisemaan. 

Hirsitalot Lehto Finland Oy hoitaa hirsirakennuksien suunnittelun, myynnin ja markkinoinnin eri puolilla maailmaa KultaHirsi tuotemerkillä. Oman asennustoiminnan myötä rakennukset voidaan myös pystyttää perustuksista lähtien valmiiksi asti.

Hirsi on suomalaisille tuttu materiaali, mutta harvemmin tiedetään että Eero Lehdon toimittamat hirsitalot soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön, omakotitalon tavoin. Rakennus voidaan tehdä kahdella eri tavalla; joko massiivisesta, laminoidusta hirrestä, joka on liimattu useammasta puusta yhteen tai ohuesta hirrestä, johon tehdään lisäeristys ulko- tai sisäpuolelle. Useammasta puusta kokoon liimattu lamellihirsi estää puun vääntymisen ja minimoi halkeilun vaikutuksen hirteen. Ohut hirsi lisäeristyksellä on kuitenkin vaihtoehdoista energiataloudellisempi ja suositumpi, sillä sisäpuolen seinälle voi vapaasti valita haluamansa materiaalin, esimerkiksi tapetin, kun lisäeristys laitetaan sisäpuolelle.

”Suurin osa taloista räätälöidään asiakkaan mieltymyksien, rakennuspaikan sekä ympäristön mukaiseksi

KultaHirren hirsitalot nähdään joka vuosi Turun rakennusmessuilla sekä Oma mökki -messuilla Helsingissä. Valmis mallisto on syntynyt asiakkaiden kysynnän perusteella, ja sitä kehitetään joka vuosi uusien trendien myötä. Suurin osa taloista räätälöidään asiakkaan mieltymyksien, rakennuspaikan sekä ympäristön mukaiseksi.

Hirret valmistetaan Saarijärvellä Keski-Suomessa, josta saa erittäin hyvälaatuista raaka-ainetta. Etelä-Suomessa puut kasvavat liian nopeasti, mikä on hieman hankalaa hirsirakentamisen kannalta, sillä puu laskeutuu paljon enemmän kuin Keski-Suomessa tiheästi kasvanut puu, Lehto kertoo. Puut kuivataan tehtaalla, jonka jälkeen niistä valmistetaan höylä-, lamelli- ja pyöröhirttä. KultaHirren hirsirakennukset tunnetaan laadukkaista materiaaleista, ja se myös näkyy lopputuotteessa.