Varsinais-Suomen Apuvoimalla toivotaan järeämpiä ratkaisuja siihen, että potentiaaliset työntekijät saataisiin liikkeelle.

Suomi tarvitsee lisää apuvoimia

www.apuvoima.com

 

Suomessa palvelualat tarvitsevat kipeästi uusia ammattitaitoisia työntekijöitä. Varsinais-Suomen Apuvoimalla toivotaan järeämpiä ratkaisuja siihen, että potentiaaliset työntekijät saataisiin liikkeelle.

Varsinais-Suomen Apuvoiman toimitusjohtaja Matti Holmaranta sanoo sen suoraan: työmarkkinoilta uupuu jostain syystä tällä hetkellä huomattavia määrä motivoituneita työntekijöitä.

– Tämä koskee Varsinais-Suomen alueella erityisesti rakennus- ja metallialan työntekijöitä. Samassa haastavassa tilanteessa on kuitenkin myös ravintola-ala, koska päteviä tarjoilijoita ja kokkeja on työlästä löytää.

Rakennusalan kuumenemisesta on keskusteltu paljon viime vuosina ja Holmaranta allekirjoittaa ilmiön näkyneen myös heidän toiminnassaan. Henkilöstövuokrauksessa se tarkoittaa kovaa työtä sopivan työtekijän etsimisessä.

– Toki aivan nuoria vastavalmistuneita ja jo pitkään alalla toimineita noin 60-vuotiaita tekijöitä on saatavilla, mutta parhaassa työiässä olevia 30–40-vuotiaita tekijöitä, joilla on takanaan 10 vuoden työkokemus, on erittäin vaikea löytää.

Henkilöstövuokraaja pitää huolta omistaan

Holmaranta on luotsannut henkilöstövuokraukseen erikoistunutta Varsinais-Suomen Apuvoimaa noin 10 vuotta. Ennen uraansa työnvälityksen parissa hän toimi päällikkötehtävissä tuotannossa ja rakennusalalla,  jonka myötä myös tarpeet on helppo hahmottaa.

– Tausta 20 vuoden ajalta sekä teollisuudesta että rakentamisesta mahdollistaa sen, että osaamme kartoittaa asiakkaiden tarpeita. Uskon juuri alan kokemuksen olevan meidän vahvuutemme työnvälitysmarkkinoilla, Holmaranta hahmottaa.

Yrityksen liikevaihto on kasvanut 10- 30 prosentin vuosivauhtia. Varsinais-Suomen Apuvoima on pitänyt työntekijöistään ja  asiakasyrityksistään erityisen hyvää huolta.

– Olemme aina käsitelleet työntekijöitämme asiakkainamme. Olemme esimerkiksi tarjonneet yksityisen työterveyshuollon ja kuntosalin käyttöoikeuden kaikille tekijöillemme. Panostamme erityisesti myös henkilöhakemiseen, koska oikea tekijä on käyttäjäyritykselle kaikkein tärkeintä.

Tehokkuutta rekrytointiin työnvälityksen avulla

Varsinais-Suomen Apuvoima toimii nimensä mukaisesti lähinnä Varsinais-Suomessa, mutta se palvelee asiakkaitaan myös Rauman, Helsingin ja Tampereen seuduilla. Tyypillinen henkilöstövuokrauksen palveluita käyttävä asiakasyritys on  alle 50 hengen yritys, jonka henkilöstöosasto ja hakuresurssit ovat kevyitä.

– Nämä yritykset saavat kauttamme kaiken mahdollisen tuen rekrytointiprosessiin, kuten palkkahallinnon sekä nopean lisäresurssin yllättäviin tilanteisiin. Tällöin heidän ei tarvitse myöskään käyttää omia työntekijöitään paljoa ylitöihin, Holmaranta avaa.

Henkilöstövuokraus on ollut kautta vuosien myös yleinen tapa rekrytoida. Esimiehillä kun ei ole aina aikaa lähteä rekrytoimaan henkilöstöä. Ulkoistamalla työnhaun yritykset voivat niin sanotusti testauttaa työntekijän ennen pidempiaikaista rekrytointia.

– Usein pystymme tarjoamaan asiakkaillemme henkilöitä, jotka ovat jo aiemmin työskennelleet kauttamme vastaavanlaisissa tehtävissä, Holmaranta kertaa.

Nuorten tekijöiden suosio kasvussa

Tilanne kuulostaa uskomattomalta: Suomessa on noin 300.000 työtöntä, mutta samaan aikaan tiettyjen alojen yritykset eivät löydä sopivia työntekijöitä. Varsinais-Suomen Apuvoiman tietokannastakin löytyy yli 10 000 ihmisen henkilötiedot eli missä vika, Matti Holmaranta?

– Voi olla, että ihmiset passivoituvat kun he ovat hakeneet useaan työpaikkaan tuloksetta. Työnhakijoiden olisi hyvä huomioida, että viime vuoden tilanne ei ole enää sama kuin tänä vuonna eli aina kannattaa yrittää uudelleen.

Holmaranta toivoisi myös valtiolta luovia lisäkeinoja yhdistää työttömät ja työpaikat. Esimerkiksi erilaiset työkokeilut voisivat olla hyvä vaihtoehto. Vaikea työvoimatilanne on toisaalta synnyttänyt jotain positiivistakin, koska yritykset ovat olleet viime aikoina kiinnostuneita erityisesti nuorista.

– Yritykset ovat tiedostaneet sen, että lisäkäsipareja todella tarvitaan nyt. Tämä ilmiö antaa nuorille mahdollisuuden päästä näyttämään, mihin heistä on vaikka työkokemusta ei vielä paljoa olisikaan. Loppujen lopuksi asenne ratkaisee meidän työtehtävissämme enemmän kuin ammattitaito, Holmaranta muistuttaa.