Sisustusarkkitehti Erkki Pelvon suunnitelmissa painottuvat kodin toiminnalliset ratkaisut ja ajattomuus.

Suunnitelmissa ajaton koti

Sisustusarkkitehti Erkki Pelvon suunnitelmissa painottuvat kodin toiminnalliset ratkaisut ja ajattomuus.

Vuodesta 2008 yksityisyrittäjänä toimineen sisustus­arkkitehti Erkki Pelvon asiakaskunnan kirjo kohteineen on hyvin laaja. Pelvon palvelualueet koostuvat yksityisasiakkaiden asuntosuunnittelusta uudis- ja saneerauskohteisiin sekä yksittäisten kiinteistöjen arkkitehtisuunnittelusta. Yritysasiakkaat ovat olleet Pelvolle myös tärkeä kohderyhmä, ja viimeisimpänä työnään arkkitehti onkin suunnitellut kokonaisen myymäläkonseptin. Tällä hetkellä Pelvon merkittävimpiä kohteita ovat Helsinkiin painottuvat arvoasuntokohteet. Pelvo kertoo, että sisustusarkkitehdin ensisijaisena tehtävänä on antaa näkemys asunnon tilaratkaisuista ja niiden käytöstä, ei niinkään asuntoon valittavien mattojen tai verhomateriaalien trendeistä.

– Itselläni suunnittelu lähtee aina liikkeelle toiminnallisuudesta. Toki ihmiset ovat kiinnostuneita trendeistä ja itsekin niitä seuraan, mutta tavoittelen mieluummin ajattomuutta ja kestävyyttä suunnitelmissani. Asiakkaallekin on kustannustehokkaampaa, että asunto on mieleinen vielä viiden vuoden päästä.

Kun asukkaalla on jo pitkälle viety näkemys siitä, minkälaisen sisustussuunnitelman hän asuntoonsa haluaa, on pieni pintaremonttityyppinen ratkaisu helppo toteuttaa itse. Suurissa tilamuutoksissa Pelvo kannustaa kuitenkin ottamaan yhteyttä arkkitehtisuunnittelijaan.

– Suunnittelija tuo aina lisäarvoa lopputulokseen, mutta myös mahdollisia kustannussäästöjä. Jos asiakas ei ole kokenut ammattilainen, voi remontissa ilmaantua virheitä, jotka tulevat asukkaalle jopa kalliimmaksi ilman arkkitehtia, Pelvo muistuttaa.