turunkotipesula

Tahrat kaipaavat täsmähoitoa

Kun Kari Karppelin perusti Turun Kotipesula Oy:n vuonna 1992, oli hän alan ensimmäisiä toimijoita Turun seudulla. Sittemmin pesuloita alkoi ilmaantua alueelle enemmänkin, mutta viime vuosina kilpailu on jälleen tasoittunut. Turun Kotipesulan menestymisen on taannut ammattitaitoinen ote asiakaspalveluun ja laadukas työtulos.

Isokokoisia tekstiilejä on usein haasteellista pestä kotioloissa, joten palvelupesulan pääsääntöistä asiakaskuntaa ovatkin nimenomaan mattoja, peittoja ja muita suuria vuodetekstiilejä pesettävät yksityiset. Kodintekstiilien lisäksi pesulaa työllistävät myös työhaalareiden pesu sekä läheiseltä Metsämäen raviradalta saapuvat loimet.

Vaikka asiakkaita riittääkin tasaiseen tahtiin, on pesula-alan sesonkiaikaa ehdottomasti joulunaluskuukaudet sekä kevät, jolloin kodin tekstiilit halutaan puhtaiksi ennen erilaisia juhlia. Vuosien saatossa matot ovat muuttuneet paljon, ja jokaiselle materiaalille ja tahralle löytyy omanlaisensa täsmähoito. Siksi onkin tärkeää, että asiakas kertoo tarkasti tahran alkuperän, jotta sen poistamiseen osataan käyttää oikeita tekniikoita. Myöskään asiakkaan omista toimista ennen pesulaan saapumista ei yleensä ole haittaa, sillä tuoreeltaan käytetyillä kotikonsteilla voi edesauttaa tahran poistamista. – Esimerkiksi suolan sirottaminen punaviinitahraan on aivan käypä konsti.

Parhaimman lopputuloksen saa silti kääntymällä pikimmiten pesulan puoleen, jossa tahrat poistetaan ammattitaidolla ja kuivauskin onnistuu nopeasti automatisoiduissa kuivaushuoneissa.