makerspoint_solidhouse_300_CMYK

Täyden palvelun mainostalo esittelee asiakkailleen alan uusimmat ideat

Turkulainen mainosalan yritys on täynnä innostunutta asennetta ja innovatiivisia ideoita. Asiakkaalle tämä tarkoittaa oivaa mahdollisuutta kasvattaa omaa myyntiään uusilla ja erottuvilla mainoksilla.

Makerspoint on täyden palvelun mainospainotalo, joka myy asiakkailleen kaikkea käyntikorteista messuseiniin ja teippauksista auringonsuojakalvoituksiin. Vaikka yrityksen omat tilat löytyvät Turusta, kattaa toiminta-alue silti käytännössä koko Suomen. – Etelä-Suomen ulkopuolella tapahtuviin asennuksiin käytämme kattavaa yhteistyökumppaneiden verkostoa, kertoo Makerspointin toimitusjohtaja Walter Bertoft.

Tavoitteet korkealla

Vuoden verran toimineessa yrityksessä tavoitteet on asetettu korkealle. Tämä edellyttää rohkeaa ja innovatiivista ajattelua.
Rohkeuden ohella tavoitteen saavuttaminen vaatii myös konkreettisia toimia. Makerspoint harjoittaakin aktiivista myyntiä ja pyrkii kasvattamaan sekä henkilöstöään että laitekantaansa. Myös yhteistyökumppaneiden käyttö näyttelee isoa osaa kasvavan toiminnan luomisessa.

Innovatiivisia ideoita

Makerspointin toiminta on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti, sillä avaimet käteen -periaatteella toimivalle mainospainolle on selvästi tarvetta. – Erotumme muista tarjoamalla kaikille tuotteillemme myös asennuksen, Bertoft kertoo. – Olemme aidon kiinnostuneita lopputuloksesta, ja pyrimme tuottamaan aina jotain uutta ja innovatiivista. Kun asiakkaan kauppa käy avullamme mahdollisimman hyvin, vaikuttaa se positiivisesti myös omaan kaupankäyntiimme, toimitusjohtaja uskoo.

Innovatiivisuudesta kertoo yrityksen laaja tuoterepertuaari. – Myymme mm. kolmiulotteiselta vaikuttavia teippauksia, sekä infonäyttöjä, joihin yrittäjä voi helposti vaihtaa mainokset vaikka kotona istuessaan. Valikoimiin kuuluu myös älykalvoja, jotka muuttuvat yhdellä napin painalluksella kirkkaasta valkoiseksi ja toimivat siten esimerkiksi näkösuojina. Lisäksi kalvoon voidaan heijastaa videotykillä liikkuvaa kuvaa, Bertoft kertoo.

Vaikuttavia referenssejä

Bertoft itse on toiminut alalla pitkään jo ennen Makerspointin perustamista, ja monet vanhat asiakkaat ovatkin seuranneet hänen perässään uuteen yritykseen. Myös uudet asiakkaat ovat löytäneet Makerspointin yhteistyökumppaneiden ja muun verkostoitumisen kautta.

Aktiivisen myynnin ansiosta vuoden vanha yritys on päässyt toteuttamaan jo monia mielenkiintoisia kohteita. – Olemme tehneet mm. seinäteippauksia Iskun myymälöihin, kylttejä Muumimaailmaan sekä lukuisia ajoneuvoteippauksia suuryrityksille ja pienillekin toimijoille, sekä muita töitä kansainvälisille yhtiöille, Bertoft luettelee. Yksi toimitusjohtajan suosikkikohteista on kuitenkin Länsikeskuksen Citymarketin apteekki, jonne toteutettiin hyllyopasteet, ikkunateippaukset, murtosuojakalvot sekä seinätapetit. – Lopputuloksesta tuli niin pirteä, että asiakas tulee terveeksi pelkästään astumalla sisään kyseiseen apteekkiin, Bertoft naurahtaa.