Metallivalmiste A. Laaksonen Oy:n toimintaan tänä päivänä kuuluu erilaisten siirtohyllyjen, kaappien ja laatikostojen suunnittelu ja valmistus. Yrityksen tuotanto tapahtuu Hausjärvellä pääasiassa mittatilaustyönä. Yritys valmistaa ainoana toimijana Suomessa sähkökäyttöisiä siirtohyllyjä.

Tehokas ja joustava perheyritys

www.arkisto2000.fiMETALLIVALMISTE_A_LAAKSONEN_160

 

Hausjärveläinen perheyritys valmistaa itse suunnittelemiaan hyllyjä mittatilaustyönä niin kotimaan markkinoille kuin vientiinkin. Ensi vuonna juhlavuottaan viettävä yritys on alansa konkari, joka ei tahdo kasvaa liian isoksi.

Vuosi 2018 tulee olemaan Metallivalmiste A. Laaksonen Oy:n historiassa merkittävä, sillä sen perustamisesta tulee ensi vuonna 50 vuotta. Hausjärveläinen perheyritys on kasvanut hiljalleen markkinoiden mukaan.

− Tällä hetkellä meillä on noin 10 perheeseen kuulumatonta työntekijää töissä. Emme tähtää suureen kasvuun tai laajentamiseen, vaan haluamme pysyä tehokkaana ja joustavana perheyrityksenä, joka käyttää pääasiassa suomalaista osaamista, kertoo toisen polven yrittäjä ja toimitusjohtaja Petteri Laaksonen.

Arkisto- ja museokalusteita 30 vuoden kokemuksella

Metallivalmiste A. Laaksonen Oy:n toimintaan tänä päivänä kuuluu erilaisten siirtohyllyjen, kaappien ja laatikostojen suunnittelu ja valmistus. Yrityksen tuotanto tapahtuu Hausjärvellä pääasiassa mittatilaustyönä. Yritys valmistaa ainoana toimijana Suomessa sähkökäyttöisiä siirtohyllyjä.

− Teemme jatkuvasti omaa tuotekehittelyä. Sen tuloksena syntyi idea myös etävalvonnan käytöstä sähkökäyttöisissä siirtohyllyissä. Tuotekehittelyn tavoitteena on tehdä tuotteistamme parempia, kevyempiä ja kustannustehokkaampia ilman, että laatu ja toiminnallisuus kärsii, Laaksonen kertoo.

Referenssejä kotimaassa ja ulkomailla

Metallivalmiste A. Laaksonen Oy:n päämarkkina-alue on Suomi, mutta yritys vie tuotteitaan jälleenmyyjien kautta myös Venäjälle, Viroon ja Pohjoismaihin. Yrityksen projekteja kotimaassa ovat muun muassa olleet keväällä tehty Turun kaupunginteatterin hanke, Aalto-yliopiston kirjasto ja taidemuseo Göstan laajennus Mäntässä.

− Göstan taidemuseo on jäänyt mieleen erikoisen tilaratkaisunsa vuoksi. Turun kaupunginteatterin hanke oli siinä mielessä kiintoisa, että haasteita ei oikeastaan ollut. Kaikki toimi ja aikataulutkin pitivät. Valmistimme sinne siirtohyllyjä lisävarusteineen teatterin tarpeisiin, Laaksonen mainitsee.

Ulkomaan kohteista mieleen on erityisesti jäänyt Viron Kansallisarkiston kalustus Tartossa, ja heti sen perään Tartossa alkanut Viron Kansallismuseon kalustus, joissa yritys valmisti ja vei sähkökäyttöisiä ja kauko-ohjattavia siirtohyllyjä.

− Näissä projekteissa haasteita toivat aikataulutus sekä kuljetus- ja varastointikysymykset. Molemmat kohteista olivat todella isoja, jolloin kokonaisuuden hallitseminen nousi merkittäväksi tekijäksi projektien onnistumisen kannalta, Laaksonen myöntää.