Haksa_solid_House_300_CMYK

Telineratkaisut haastaviinkin kohteisiin

Rakennustelineiden vuokraus ja asennus vaativat tekijäkseen ammattilaisen, joka on perillä myös jatkuvasti tarkentuvista turvallisuusmääräyksistä.

Rakennustelineisiin, sääsuojiin ja työmaan turvallisuuteen erikoistunut Haksa Oy on palvellut asiakkaitaan jo viitisen vuotta Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Telineiden vuokrauksen ohella yrityksen palvelutarjontaan kuuluu myös niiden asennus, muokkaus ja purku.

Vaihtoehtoja telinepuolelta löytyy jopa satoja. – On perinteistä haki-, ja kehätelinettä, mutta pääasiassa käytämme moduulitelinettä, joka täyttää tämän päivän määräykset. Siirrettävää, kiinteää ja roikkuvaa, luettelee Haksa Oy:n Sami Hakala. Telineitä myös käytetään yllättävän monissa paikoissa, niin ulkona kuin sisälläkin. – Julkisivuremontteja varten rakennettavat telineet ovat perushommaa, jota teemme loppujen lopuksi melko vähän. Parhaimmillamme olemme hieman haastavammissa, ongelmanratkaisua vaativissa kohteissa, Hakala kertoo. Tällaisia ovat mm. voimalaitokset ja tehtaat, joissa telineitä joudutaan rakentamaan usein jopa tyhjän päälle, joko ylöspäin, alaspäin tai sivusuunnassa.

Tilaajat arvostavat kotimaista työvoimaa ja laadukasta jälkeä

Telinealalla vallitsee tällä hetkellä kova kilpailu, ja varsinkin aliurakoitsijoina toimivia asennusryhmiä löytyy paljon. Hakalan mukaan toiminta on pysynyt silti rehtinä ja jokainen erottuu joukosta omilla vahvuuksillaan. Haksa Oy:n kohdalla niitä ovat laatu, joustavuus ja kotimaisuus. – Alalla käytetään paljon ulkomaista työvoimaa, mutta itse olen pyrkinyt pitämään kiinni suomalaisuudesta. Tilaajat arvostavat, kun työmaalla on porukkaa, joilla on suomen kieli hallussa, Hakala kertoo.

Motivaatio ja laadukkaaseen työjälkeen tähtääminen ovat Hakalan mukaan hyvät edellytykset asennustyöhön mieliville. – Telineet ovat näkyvä osa työmaata, siksi ehdoton vaatimuksemme on, että jäljen täytyy myös olla hyvää, mies tähdentää.

Kasvua myymälän ja jälleenmyynnin kautta

Turun alueella Haksa Oy alkaa olla jo tunnettu toimija, joten seuraavaksi yritys mieliikin Porin sekä mahdollisesti myös pääkaupunkiseudun markkinoille.

Toimintaa on laajennettu myös hiljattain avautuneella myymälällä, joka tarjoaa asiakkaille muun muassa vaatteita, turvatuotteita ja putoamissuojia. Samalla Haksa Oy on aloittanut rakennustelineiden ja niihin liittyvien tarvikkeiden maahantuonnin tarkoituksenaan panostaa myös jälleenmyyntiin aiempaa isommalla kädellä.