Loimaan-Rakennuseriste_solid_house_300_CMYk

Terveempää rakentamista hengittävillä eristeillä

Loimaan Rakennuseriste Oy on toiminut jo kahdenkymmenen vuoden ajan terveemmän rakentamisen puolestapuhujana. Yrityksen laajaan tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa hengittävät puukuitu- ja pellavaeristelevyt, puukuitu- ja pellavanauhat, ilmansulkupaperit ja tuuliohjainpahvit. Yksi uusimmista tulokkaista on Kätevä-puukuitueriste, joka tuotiin markkinoille vuosi sitten. – Ekovilla lopetti käsin levitettävän eristeen valmistamisen, mutta kenttä jäi kuitenkin kaipaamaan sitä. Eräänä aamuyönä sitten keksin tämän uuden tuotteen ja nyt sitä saa meidän kauttamme, kertoo yrittäjä Heikki Pajunen Kätevän syntyhistoriasta.

Perheyrityksenä toimivan Loimaan Rakennuseristeen ideologiaa on ohjannut aina vahva vihreä lanka: kaikkien rakentamisessa käytettävien materiaalien tulee olla hengittäviä. – Terve rakentaminen on ollut kasvava trendi 1990-luvulta lähtien. Etenkin nuori polvi tuntuu ymmärtävän, miten asiat kannattaa tehdä, Pajunen kiittelee.

Luonnollisia materiaaleja käyttämällä voi varmistaa talolleen pitkän elinkaaren. Hengittävyyden suhteen orgaaniset puu ja pellava ovat molemmat lyömättömiä eristeraaka-aineita. Loimaan Rakennuseristeen markkinoimat puukuitueristeet on valmistettu uusiokäyttöön otetusta sanomalehtipaperista. Pellavanauhat valmistetaan Baltiassa, jossa sen tuotanto-olosuhteet ovat huomattavasti suotuisammat kuin Suomessa, kun taas pellava–levyeristeet ovat kotimaista tuotantoa. Kummastakin raaka-aineesta valmistetut eristeet ovat palosuojattuja tuotteita. – Puu- ja pellavakuidun teknisessä eristävyydessä ei ole juurikaan eroja. Pellava tosin on puuta hieman arvokkaampi materiaali, ja siksi sen käyttäjäkunta on jonkin verran pienempi, Pajunen kertoo.