Tiilissäkin on eroja

Tiili on materiaalina kestävä ja jatkuvasti kehittyvä. Haastattelimme asian tiimoilta Tiilerin myynti- ja markkinointijohtaja Jari Seppälää ja saimme paljon hyviä neuvoja. 

tiileriMiksi tiili on materiaalina ylivertainen?

Tiilellä on paljon hyviä ominaisuuksia, joita muut materiaalit vain hamuavat. Savesta, hiekasta ja keraamisista kierrätysaineista valmistettu tiili on luonnollinen ja materiaalina lähes ikuinen. Tiilestä rakennettu julkisivu kestää jopa vuosisatoja ollen sekä paloturvallinen että huoltovapaa.

Tiileri on panostanut vahvasti tuotekehitykseen, siksi tuotteemme ovat myös ekologinen vaihtoehto. Tiilen valmistuksessa hyödynnetään mm. hylkytiiliä ja keramiikkateollisuudessa syntyvää posliinimurskaa, jonka ansiosta käytetyistä raaka-aineista merkittävä osa on kierrätettyjä.

Millaisia tuotteita Tiileri valmistaa?

Tulisijat muodostavat noin 40 % liikevaihdostamme. Vuodesta 1995 olemme tarjonneet valmiita tulisijapaketteja ja standardimallistojen elementtejä yhdistelemällä tuotevariaatioiden määrä on lähes loputon. Tarjontaan kuuluu niin takkoja kuin leivinuunejakin ja viime aikoina olemme alkaneet markkinoida myös valmiiksi muurattuja tulisijoja. Tiileri tulisijat ovat CE –merkittyjä, kuten Tiileri tiiletkin.
Julkisivutiilistämme valtaosa menee ammattirakentamiseen, mutta toivoisimme, että myös omakotitalorakentajat innostuisivat jälleen tiilen hyvistä ominaisuuksista. Pientaloihin on tarjolla oma tiilikokonsa ja ulkonäköön voi vaikuttaa värejä ja saumavaihtoehtoja varioimalla. Tiilijulkisivu henkii arvokuutta ja on huoleton omistaa.

Mihin tulisijaa valitessa tulisi kiinnittää huomioita?

Eri valmistajien tulisijat saattavat näyttää hyvinkin samanlaisilta, mutta todelliset erot löytyvät pinnan alta. Hyvässä tulisijassa hyötysuhde ja lämmöntuotto ovat kohdillaan, siksi valinnan ei tulisi perustua pelkästään ulkonäköön, vaan myös laadukkaisiin materiaaleihin. Poltettu tiili on vertaansa vailla myös tulisijassa, siitä on myös todella pitkät perinteet, Seppälä muistuttaa.

Kaikki Tiilerin tulisijat ovat varaavia. Parhaissa malleissamme lämmön luovutusaika on jopa 68 tuntia, eli lämmittää ei tarvitse suinkaan joka päivä. Oma innovaatiomme on myös Tiileri-arina, jonka voi asentaa sekä uusiin että vanhoihin tulisijoihin. Sen myötä päästöt putoavat minimiin ja puusta saatu hyötysuhde kohoaa jopa yli 90 %. Parasta arinassa on, että se sopii myös vanhoihin uuneihin ja takkoihin.