salo_design_solidhouse_300_CMYK

Toimivan valaistuksen puolesta

Salossa liikettä pitävä sisustusalan yrittäjä Hely Sainio-Lehtovirta ja sähköalan yrittäjä Jyrki Lehtovirta jakavat keskenään näkemyksiä ja ideoita kotikohteiden sisustusratkaisuista. Yhteisenä intohimona on valaistus, johon heidän mukaansa kiinnitetään suomalaisessa kodissa valitettavan vähän huomiota: – Suomalaiset asuvat usein hämärässä. Pitäisi kuitenkin muistaa, että toimiva valaistus on myös turvallisuuskysymys, Sainio-Lehtovirta ja Lehtovirta huomauttavat.

Remonttikohteissa valaistusta saadaan tehostettua usein lamppua vaihtamalla, jolloin alkuperäisiä valaisimia ei tarvitse lähteä vaihtamaan. Jos tämä ei riitä, valaistusta voidaan tukea vielä epäsuoralla lisävalolla. Uudiskohteissa sisustussuunnittelija ja sähköasentaja kannattaa tilata jo rakennusvaiheessa. Mitä aikaisemmin he pääsevät mukaan, sitä parempi lopputuloksesta tulee. – Pohjakuva on aina arkkitehdin näkemys. Valaistuksen toimivuuteen ei ole samalla tavalla kiinnitetty huomiota, Sainio-Lehtovirta ja Lehtovirta sanovat. Tämän päivän trendi on valkoinen valo, joka korostaa värien puhtautta. Vaikka valaistuksen kanssa ollaan valveutuneempia kuin ennen, värilämpötilat tuottavat edelleen ihmisille harmaita hiuksia: – Vanha hehkulamppu on 2 700 K. Jos haluaa vaaleampaa, mutta ei liian valkoista, on 4 000 K sopiva värilämpötila, Lehtovirta neuvoo.

Salo Design Oy ja Sähköasennus Jyrki Lehtovirta palvelevat asiakkaita avaimet käteen -periaatteella, ja samalla toistensa toimintaa tukien. Salo Design Oy:n toimenkuvaan kuuluvat mm. suunnittelu- ja tekstiilipalvelut. Sähköasennus Jyrki Lehtovirta tekee sähkötöiden lisäksi myös remontteja.