Villa-Helmi-dining-web

Turkuun rakennetaan Suomen ensimmäinen kelluva asuinalue

 

marinahousing 190X57px copyTutustu yritykseen: www.marinetek.fi

Kun maa-ala vähenee, on yksi vaihtoehto siirtää rakentaminen veden päälle kelluvien ratkaisujen avulla. Niiden asiantuntija on puolestaan suomalainen Marina Housing, joka tarjoaa asiakkailleen ympäri maailman erilaisia mahdollisuuksia niin kelluvan liiketoiminnan kuin asuntotuotannonkin kehittämiseen.

Kelluvan asuntotuotannon edelläkävijäkaupungiksi Suomessa on nousemassa Turku, joka lähtee toteuttamaan ensimmäistä kelluvaa asuinaluettaan Marina Housingin kanssa. – Yhteistyö Turun kaupungin kanssa on sujunut mutkattomasti ja ensimmäisten kelluvien asuntojen pitäisi olla muuttovalmiita viimeistään kesällä 2018, arvioi Marina Housingin johtaja Tytti Sirola. Tällä hetkellä alueelle on suunnitteilla sekä pari- että erillistaloja laajoine terasseineen, joilla voi nauttia ympäröivästä merimaisemasta – ja ikkunoista tulee näkymään myös Turun Linna. Omalta ”pihalta” voisi astua suoraan omaan veneeseen ja matkata kalastamaan tai muiden vesiharrasteiden pariin.

Kelluva rakentaminen on sekä ympäristöystävällistä että turvallista, sillä sitä koskevat aivan samat määräykset kuin muutakin rakentamista. – Vesialueelle rakentamisen ajatuksena on tuoda meri ja ranta kaikkien saataville, Sirola sanoo. Pelkkien luksusasuntojen sijaan kelluvien ratkaisujen avulla voidaankin yhtä lailla toteuttaa vaikkapa edullisia opiskelija-asuntoja tai liikekeskuksia ja kylpylöitä. Myös Turkuun tulevan asuinalueen suhteen suunnitelmissa on vielä tilaa mahdollisten tulevien asukkaiden ajatuksille. – Toivomme ihmisten ottavan meihin yhteyttä ja kertovan, millaiset asunnot ja liiketoiminnalliset ideat heitä kiinnostavat, Sirola kannustaa.