finnpinnoite

Turpoava kattopinnoite täyttää pienimmänkin kolon

Suomen kuumat kesät, myrskyiset syksyt ja lumiset talvet koettelevat kattojen kestävyyttä. Turussa on kuitenkin toimija, joka kykenee suojaamaan katot ennennäkemättömän kestävällä tuotteella sekä pidentämään elinkaarta nopeasti ja vaivattomasti.

Atte Riimi on rakennusalan yrittäjä, joka on valmis kokeilemaan uusia innovaatioita ja menetelmiä. Hänelle tarjoutui erinomainen mahdollisuus ryhtyä kattojen pinnoitustöihin aivan uudella tuotteella, jota ei muualla Suomessa ole. – A- ja B-komponentista koostuva polyurea on todistetusti toimiva pinnoite ja Turussa on paljon kattoja, joten koin että tuotteelle on tarvetta samalla kun tiesin, että pystymme tarjoamaan palvelua kilpailukykyiseen hintaan.

Kaksikomponenttinen polyurea lämmitetään 60 asteeseen ja ruiskutetaan katolle kuumaruiskutuksena. Pinnoite on elastomeeri, joka pystyy venymään 300–600 prosenttiin eli se elää rakenteiden mukana, kun katto eri syistä painuu tai venyy.

Finpinnoite Oy:n tuote on markkinoiden ainoa, joka ruiskutuksen jälkeen turpoaa 5-7 mm ja näin ollen tukkii katon pienimmätkin kolot. Huomattavat kerrosvahvuudet varmistavat myös sen, että kattoon ei tule vuotokohtia. Kilpailua alalta toki löytyy, mutta tavanomaisesti käytetty pinnoite on ns. yleispolyurea ja se tehdään vain 1-2mm paksuudella.

Huomattavasti nopeampi kuin perinteinen kattoremontti

Pinnoitteen käyttö on nopea ja kustannustehokas tapa pidentää katon elinikää. Peltikaton purkaminen ja uusiminen sisältää usein monta eri työvaihetta, jotka pinnoitteen käytöllä jäävät pois. – Pesemme katon, poistamme ruosteen ja levitämme pinnoitteen, siinä kaikki, ei jätettä eikä sen tuomia kustannuksia. Menetelmä on niin nopea, että työaikakin jää todella lyhyeksi, Riimi kertoo. Lisäksi pinnoitteelle annetaan jopa 25 vuoden takuu, mikä kertoo jotakin sen laadusta.
Pinnoitetyöt eivät suinkaan rajoitu pelkkiin kattoihin. Finpinnoitteelta löytyy myös kovan rasituksen alla oleville lattioille sopiva tuote. Parkkihallit ovat talvisaikaan kovan koetuksen alla, kun kadulle levitetty suola tuodaan nastarenkailla sisään. Riimin mukaan sekä nastat että suola syövät betonia, jolloin vettä pääsee läpi rautoihin. Finpinnoitteen ratkaisulla parkkihallien rakenteet pysyvät entisellään ja lattia suojattuna. – Meidän tuotteemme todellakin kestää, oli se katolla tai maatasolla ja olosuhteet mitkä tahansa.