Kolmen tiilitehtaan lisäksi Tiilerin myyntipisteet palvelevat ympäri Suomea: Oulussa, Kuopiossa, Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Turvallinen, terveellinen tiili

Tiileri-markkinointinimeä kantavan yritysryppään tarina alkoi Tarvasjoen Seppälän kylässä vuonna 1952. Nyt, 65 vuotta myöhemmin, Tiileri on yksi maan merkittävimmistä tiilien, tiililaattojen ja tulisijojen valmistajista.

Kolmen tiilitehtaan lisäksi Tiilerin myyntipisteet palvelevat ympäri Suomea: Oulussa, Kuopiossa, Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Julkisivutiilten yleisimpiä käyttökohteita ovat kerrostalot sekä julkiset rakennukset kuten koulut, päiväkodit ja sairaalat. Seppälän Tiili Oy:n Toimitusjohtaja Jari Seppälä toivoo, että myös pientalojen rakentajat kiinnittäisivät huomiota tiilen huoltovapauteen ja moniin hyviin ominaisuuksiin.

– Tiili on kestävä ja paloturvallinen materiaali. Se ei Suomen säänvaihteluja kavahda, vaan tiili säilyttää värinsä ja ominaisuutensa kelistä piittaamatta. Kemikaaliton materiaali on terveellinen ja turvallinen valinta, Seppälä korostaa.

Uniikimpi kuin uskoisi

– Tiilerin osaaminen näkyy erikoistiilissä. Käsinlyödyt Ruukintiilet ovat ainutlaatuisia. Jokainen tiili on kuin sormenjälki – kahta samanlaista ei ole. Tiilerin värivalikoima kattaa tiilivärit punaisesta mustaan. Valkoisista tiilistä olemme erityisen tunnettuja, Seppälä toteaa.

– Arkkitehdit suunnittelevat rakennukset värimaailmaa ja kuviointia myöten. Käsinlyötyjä Ruukintiiliä on käytetty niin eduskunnan lisärakennuksessa eli Pikkuparlamentissa, Kaisa-talossa kuin Saramäen vankilassa, Seppälä kertoo.

Tiileri on tuonut markkinoille harmaat ja valkoiset tiilisävyt. Tiilenpoltossa punaiseksi palava rautapitoinen savi tulee Suomesta. Vaaleaksi jäävä savi tuodaan Englannista. Vaalea savi on ominaisuuksiltaa erityisen hyvin tiiliin sopivaa. Vaaleat tiilet ovat kokonaan valkoisia ja säilyttävät värinsä vuosikymmenestä toiseen.

Savien ominaisuudet ovat erilaisia. Vaaleimman tiilen valmistuksessa saveen on sekoitettu posliinimurskaa, mikä vaikuttaa väriin ja jalostaa tiilen jo ennestään erinomaisia ominaisuuksia.

Pönttöuunin paluu

Suomalaiskodeista vuosiksi kadonnut pönttöuuni elää uutta aikakautta. Tiileriltä tulisijan voi tilata muurauksen kanssa avaimet käteen -periaatteella. Samalla työlle saa takuun, ja asiakas voi olla varma, että asennus tapahtuu oikein. Myös pönttöuuneihin Tiileri on kehittänyt oman erikoistiilen.

– Kaarevan tiilen avulla pönttöuuni saadaan asennettua nopeasti ilman, että ominaisuuksista tarvitsee tinkiä. Kotimaisella Aino-pönttöuunilla on markkinoiden paras hyötysuhde, jopa 91% ja lämmönluovutusaika on reilusti yli 30 tuntia, Seppälä vakuuttaa.

Aino on varustettu Tiileri Arinalla, joka on tehty varta vasten tulisijojen puhtaampaa palamista varten ja ottamaan kaikki energia talteen puusta.

Osa asiakkaista haluaa tulisijaltaan erittäin modernia ilmettä. Heitä varten on uutena tuotteen Veeti, kulmaluukullinen takka pieneen tilaan. Veetistä tulen loimua voi katsoa kahdesta suunnasta, ja pienen kokonsa vuoksi se sopii mainiosti esimerkiksi saneerauskohteisiin.

– Tiilerin avaama verkkokauppa palvelee 24/7, ja siellä kannattaa tutustua esimerkiksi tulevan kauden grilliuutuuksiin, jotka nekin voi halutessaan tilata muurattuna tai muurata itse. Grilleissä savu menee aina ulos, Seppälä naurahtaa.