Kulunvalvonta-1_300_CMYK

Turvallisuusala elää murrosaikoja

Turvallisuusalalla tärkeäksi noussut elinkaariajattelu näkyy Suomen suurimman yksityisen turvatekniikkaosaajan Turvakolmio Oy:n palvelutarjonnassa. Suuriin kohteisiin erikoistunut yritys toimittaa turvallisuusteknisiä järjestelmiä ympäri Suomen, sekä tarjoaa sopimuksesta asiakkailleen avaimet käteen -palvelulla urakoinnin, huollon sekä ylläpidon. – Tänä päivänä halutaan ostaa turvallisuutta ja turvallisuustekniikkaa palveluna. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia mistään, ainoastaan käyttää laitetta. Palveluntarjoaja hoitaa muun, Turvakolmio Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen kertoo.

Kymmenisen vuotta sitten kameravalvonnassa tapahtui iso muutos, kun vanhasta analogitekniikasta siirryttiin digitaaliseen tekniikkaan. Sama digitalisaation murros on tapahtumassa kulunvalvonnassa, mikä tulee näkymään kulunvalvonnan yleistymisenä. Kun aikaisemmin kulunvalvonta korkeiden kustannuksien takia on ollut suurten organisaatioiden etuoikeus, ICT-tekniikan myötä järjestelmäkustannukset pienenevät puoleen ja samalla turvallisuustaso paranee. Lehtisen mukaan kulunvalvonta tulee leviämään ulko-ovilta myös toimistohuoneiden puolelle, jolloin yhdellä tunnisteella pystyy liikkumaan koko rakennuksessa: – Älykkäimmät järjestelmät, kuten maahantuomamme Salto, hyödyntävät olemassa olevia mekaanisia lukituksia. Kaapelointia ei tarvita, sillä tietoa kuljetetaan älykortilla lukolta lukolle. ICT-tekniikkaan siirtymisen myötä myös järjestelmien laajentaminen on yksinkertaisempaa.

Maailma on muuttunut muutamassa vuodessa yhä turvattomampaan suuntaan. – Tekniikalla pystytään suojautumaan uhilta ja sitä kautta pystytään saamaan turvallisuutta ja turvallisuudentunnetta. Turvallisuus on tunnetila, Lehtinen sanoo.