tvsh_web

TVSH pitää väestönsuojat ajan tasalla

Lain mukaan rakennuksen omistajalla on vastuu täyttää väestönsuojan teknisiin ominaisuuksiin ja laitteiden kunnossapitoon liittyvät vaatimukset. Raimo Mäkilällä on usean vuoden kokemus väestönsuojahuollosta ja hän perusti kolme vuotta sitten yrityksen, joka tarjoaa rakennusten omistajille lain vaatimusten mukaista palvelua.

Mäkilän yritys TVSH Turun Väestönsuojahuolto tekee tarpeelliset vuosihuollot ja tiiveyskokeet väestönsuojiin, toimittaa tavarat niihin ja huolehtii varusteiden päivityksestä. – Teen kaiken alusta loppuun asti. Toimitan esimerkiksi kerrosnumerot, poistumistiekilvet, palovaroittimet ja sammuttimet sekä karttaopasteet ja liikennemerkit pihoihin. Teen myös turvakartoitukset pihapiiristä sekä rakennuksen portaikosta ja annan parannusehdotukset niihin.

TVSH palvelee pääasiassa taloyhtiöitä Turku-Uusikaupunki -akselilla ja auttaa myös pelastussuunnitelmien laatimisessa. Mäkilän ehdoton vahvuus on pitkä kokemus alalta. – Olen käynyt läpi satoja väestönsuojia ja nähnyt ne yleisimmät epäkohdat, joten tiedän kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin. Tekemällä oppii ja itse olen tutustunut väestönsuojiin sekä niiden tarvikkeisiin jo 25 vuotta sitten, Mäkilä kertoo. Erinomaisen tietotaidon lisäksi nopea ja luotettava palvelu on yrityksen suuri etu. – Saan tarvikkeet nopeasti pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltani ja taloyhtiöt voivat halutessaan myös tehdä huoltosopimuksen kanssani, jolloin väestönsuoja varmasti pysyy ajan tasalla.