Viherpoikien menestystarinan keskipisteessä on Koskelan mukaan aina ihminen: tavoitteena on tyytyväinen asiakas sekä onnellinen asukas.

Työtä ihmisten tähden

Viherrakentamisen moniosaaja tietää, että onnistuneen pihasaneerausprojektin pääosassa ovat ihmiset: tyytyväinen asiakas, onnellinen asukas, luotettavat yhteistyökumppanit ja korvaamattomat työntekijät.

Anssi Koskela muistelee Viherpoikien menestystarinan syntyhetkiä. Kaikki alkoi onnenpotkuksi kääntyneestä epäonnesta 1990-luvun alussa iskeneen laman aiheuttamien irtisanomisten aikaan. Viherrakentamisen työnjohdossa työskennellyt, hortonomiksi valmistunut Koskela sai laman haittavaikutuksista osansa, mutta kertoo irtisanomisen olleen parasta, mitä hänelle on tapahtunut. Ilman sitä 25. juhlavuottaan viettävä Viherpojat Oy olisi tuskin koskaan nähnyt päivänvaloa.

– Ensimmäiset vuodet kuljimme erehdyksestä onnistumiseen, askel askeleelta, ainoana tavoitteenamme tuoda leipä perheidemme pöytään, Koskela toteaa.

Vuosien varrella tavoitteet ovat kasvaneet, kuten on yrityskin.

– Nyt haluamme olla alan laadukkain palveluntarjoaja, jolla on tyytyväisimmät asiakkaat. Tähtäämme tasaiseen kasvuun kovasta kilpailusta huolimatta.

Taitavalle tekijälle löytyy aina työtä

Koskela myöntää hyvien työntekijöiden löytämisen olevan haastavaa kilpaillulla alalla. Siksi Viherpojat panostaa työntekijöidensä viihtyvyyteen, urakehitykseen ja koulutukseen. Yhteistyö alan oppilaitosten kanssa on yritykselle elintärkeää.

– Käymme aktiivisesti esittelemässä itseämme, toimintaamme ja tarjoamiamme uramahdollisuuksia oppilaitosten omissa rekrytointitilaisuuksissa sekä messuilla, Koskela kertoo.

Hän tietää, että alan tulevat tähdet kohdistavat katseensa jo opiskeluaikana yrityksiin, joissa jatkuva urakehitys on taattu – Viherpojilla se on.

– Me tiedämme varsin hyvin, että ammattitaitoinen ja tyytyväinen henkilökunta on yrityksemme tärkein voimavara. Tarvitsemme jatkuvasti joukkoomme lisää uusia alan osaajia. Oli kyseessä oppisopimuskoulutus, työharjoittelu tai kesätyö, me lupaamme osaaville opiskelijoille työpaikan harjoittelujakson päätyttyä. Panostamme työntekijöiden viihtyvyyteen muun muassa erilaisten yrityksen sisäisten aktiviteettien, koulutus- ja juhlatilaisuuksien sekä urheilutapahtumien muodossa. Viherpoikien jokaisella työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa omaan urakehitykseensä monin eri tavoin, Koskela lupaa.

Kumppaniverkostossa on voimaa

Valtaosassa projekteista Viherpojat on pääurakoitsijan roolissa. 25 vuodessa yritys on onnistunut rakentamaan ympärilleen luotettavan ja kattavan yhteistyökumppanien verkoston, jonka arvoa ei Koskela voin sanoin kuvailla.

– Hyvä kumppaniverkosto perustuu keskinäiseen luottamukseen. Meidän on tunnettava yhteistyöyrityksen toimintatavat ja oltava varmoja siitä, että arvomme kohtaavat. Työn jäljen on oltava laadukasta, ja työn on valmistuttava ajallaan, hän toteaa.

Koskela lupaa, että hyvän kumppanin löydyttyä ei siitä olla hevillä valmiita luopumaan.

– Ammattitaitoiselle väelle on jatkuva tarve, ja pidämme silmämme avoinna työmailla. Kun uusi kumppani löytyy ja yhteistyö sujuu sovitusti, on suhde varmasti pitkäikäinen. Erityisen arvokas luotettavien kumppanien verkosto on silloin, kun eteen osuu nopeaa toimintaa vaativa urakka, jolloin ennakkohintojen laskemiselle ei jää aikaa, vaan toimittava on heti, Koskela korostaa.

Prioriteettina työmaan turvallisuus

Viherpoikien menestystarinan keskipisteessä on Koskelan mukaan aina ihminen: tavoitteena on tyytyväinen asiakas sekä onnellinen asukas, joka saa iloa uudesta, kauniista pihapiiristä pitkälle tulevaisuuteen. Viherpojat takaavat työlleen takuun: reklamaatioita tai korjaustarvetta ei synny, vaan ammattitaitoisten työntekijöiden ja luotettavien yhteistyökumppanien ansiosta urakka hoidetaan kerralla valmiiksi huolella – ja ennen kaikkea turvallisesti.

– Otamme työturvallisuuden tosissamme, ja olemmekin sitoutuneet nolla työtapaturmaa -tavoitteeseen. Turvallisuus huomioidaan aina paitsi työntekijöiden, myös saneerattavan piha-alueen läpi kulkevien asukkaiden kannalta, Koskela huomauttaa. Näillä eväillä hän uskoo Viherpoikien tarinan jatkuvan vähintään seuraavat 25 vuotta.