Harri Laine hyödyntää rakennusinsinöörin tietämystään myös uudisrakentamisen saralla, kuten omakoti- ja rivitalokohteissa, joissa hän toimii suunnittelun lisäksi työnjohtajan ja rakennuttajan roolissa.

Unelmien rakentaja

Rakennusinsinööri Harri Laine on mies lukuisten arkkitehtuuristen taidonnäytteiden takana. Hänen tunnetuimpia kohteitaan löytyy sekä Naantalista että Helsingistä – ja luultavasti olet niissä myös vieraillut.

Harvalla suunnittelijalla on portfoliossaan yhtä paljon koko kansan rakastamia kohteita kuin Harri Laineella. Tunnetuimpia näistä ovat Naantalin Muumimaailma ja Rymättylän Herrankukkaro, joiden parissa Laine työskentelee ajoittain vielä tänäkin päivänä. Alun perin Naantalista kotoisin oleva Laine on onnistunut luomaan Suomessa uran yrittäjänä, joka on menestyksekkäästi yhdistänyt sekä suunnitteluosaamisen että rakennuspuolen tietouden.

Vuonna 1980 rakennusinsinööriksi valmistumisen jälkeen tie vei töihin Naantalin kaupungille, jossa hän työskenteli suunnittelun ja rakennusvalvonnan tehtävissä. Lainetta kiinnosti erityisesti arkkitehti- ja rakennesuunnittelu, jonka myötä hän hakeutui turkulaiseen arkkitehtitoimistoon töihin. Vuodet arkkitehtitoimistossa syvensivät nuoren tekijän suunnitteluosaamista ja kartuttivat tärkeää yhteistyöverkostoa. Itsevarmuuden karttuessa oli seuraava luonnollinen askel yrittäjyys, jota Laine kutsuu humoristisesti kolmannen polven hulluudeksi. Tarvetta luovaan näkökulmaan on ollut kymmenissä eri ravintolahankkeissa, joita Laine on toteuttanut yhdessä Sedu Koskisen kanssa. Yhteisiin hankkeisiin ovat kuuluneet muun muassa upea Hernesaari ja Onnela-ketjut. Tänä päivänä Laine hyödyntää rakennusinsinöörin tietämystään myös uudisrakentamisen saralla, kuten omakoti- ja rivitalokohteissa, joissa hän toimii suunnittelun lisäksi työnjohtajan ja rakennuttajan roolissa.

Harri Laineen suunnittelemiin kohteisiin voi tutustua kotisivujen kuvissa: www.harrilaine.fi