Formverk Living ja Formverk Store ovat ajan hermolla olevia, johtavia design-liikkeitä Helsingissä.

Uniikki huippudesign pitää arvonsa

Formverk Living ja Formverk Store ovat ajan hermolla olevia, johtavia design-liikkeitä Helsingissä. Formverk perustettiin 25 vuotta sitten ja se on Niklas ja Kenneth Wikströmin omistuksessa.

– Kahden vähittäismyyntiliikkeen lisäksi toimimme tavarantoimittajina suunnittelutoimistoille ja teemme paljon b-to-b –projektikauppaa. Kaiken kaikkiaan meillä on noin viidenkymmenen tuotemerkin tai yrityksen edustus, eli tuotevalikoimamme on laaja. Meiltä saa omaa sisustussuunnittelupalvelua, johon kuuluu myös tuotteiden asennus ja kuljetuskin, kertoo Kenneth Wikström, joka on koulutukseltaan huonekaluihin suuntautunut teollinen muotoilija. Formverkissa suunnitellaan, valmistetaan ja markkinoidaan edelleen omaa designia, jonka osuus myynnistä on noin 20 %.

– Alalla on haisteltava koko ajan uusia tuulia. Pyrimme esittelemään ajan uutuuksia ja pysymään mielenkiintoisina, Wikström luonnehtii.

– Markkinatilanne on ollut haastava ja verkkokauppojen yleistyminen on muuttanut design-tuotteiden myyntiä oleellisesti kivijalkakaupoissa. Kotimainen kysyntä pitäisi saada nousuun. Mutta olosuhteisiin nähden olemme pärjänneet hyvin, yrittäjä arvioi.

– Nyt ostetaan harkiten hyvää, joka on tervetullut suuntaus. Hyvät tuotteet pitävät aina arvonsa ja ovat kierrätettävissä, joka on ekologista. Perustuotteissa, kuten vaikkapa sohvassa, kannattaa satsata laatuun, muistuttaa yrityksessä työskentelevä Saija Vihervaara.