Nanotekniikka mahdollistaa vaivattoman kylpyhuoneremontin ympäristöystävällisesti.

Uusi elämä kylpy­­huoneelle

Nanotekniikka mahdollistaa vaivattoman kylpyhuoneremontin ympäristöystävällisesti. Jopa 10 kertaa täysremonttia edullisemmaksi tuleva toimenpide voi tuplata kylpyhuoneen eliniän. Käsittely aloitetaan erikoispesulla, joka poistaa homeitiöt ja muut epäpuhtaudet täydellisesti. Irtolaatat ja halkeamat injektoidaan, ja kylpyhuoneen kuivuttua silikonit poistetaan. Tämän jälkeen suoritetaan nanokäsittely, joka luo kylpyhuoneeseen Gore-Tex-kalvoa muistuttavan likaa ja vettä hylkivän, hengittävän pinnoitteen, joka suojelee kylpyhuonetta kosteusvaurioilta ja epäpuhtauksilta. Työ viimeistellään silikonein, ja se vie kokonaisuudessaan vain 1–2 päivää.

Abatto Oy on ainoa Uudenmaan alueella toimiva nanokäsittelyihin erikoistunut yritys. Mikko Uuspelto kertoo pinnoitteen kestävän kovassa käytössä 8–10 vuotta, minkä jälkeen käsittelyn voi toistaa. Normaalilla käytöllä olevaa kylpyhuonetta pinnoite suojaa Uuspellon mukaan niin kauan kuin kaakelit pysyvät kiinni seinissä ja lattioissa. Purkamista ei vaadita, jätettä ei synny ja ympäristö ja asukkaat kiittävät.

Myös perinteiset kylpyhuoneremontit ja muut kodin saneeraustyöt hoitava Abatto lupaa asiakkailleen ilmaisen kuntokartoituksen. – Tarkastus on tehtävä aina ennen työn aloittamista, sillä vanhoissa taloissa kylpyhuoneet voivat olla niin huonossa kunnossa, ettei nanokäsittelyä voida tehdä. 40 prosenttia kylpyhuoneista saadaan kuitenkin pelastettua käsittelyllä kalliin täysremontin sijaan, Uuspelto tietää.

– Vahvuuksiamme vihreän vaihtoehdon lisäksi ovat korkea laatu ja matala kate. Asiakas on aina etusijalla ammattitaitoisen tiimimme silmissä. Meillä on hyvä, yhteen hiileen puhaltava joukkue, jolta ei huumorintajua puutu – sekin on asiakkaan etu, Uuspelto toteaa tyytyväisenä.