GVK_solid_house_300_CMYK

Uusi innovatiivinen tuoteperhe

GeveTherm-tuotteet pitävät lämmön rakennuksen, koneen tai putken sisällä. Tuotteet on kehittänyt GVK Coating Technology Oy.

Uusien tuotteiden tuotekehitys käynnistyi toimitusjohtaja Anssi Seppisen mukaan asiakaslähtöisesti. ”Tuoteperheen ensimmäisen Safe-tuotteen tuotekehitys lähti konkreettisesta asiakastarpeesta. Wärtsilä Powerplants otti meihin yhteyttä ja kertoi tarvitsevansa lämpöeristävää pinnoitetta heidän voimalaitosmoottoreihin. Meillä ei ollut valmista tuotetta, mutta käynnistimme tuotekehitysprojektin ja ensimmäisen version aikaansaamiseen kului noin kolme kuukautta. Sen jälkeen tuotetta hieman viriteltiin, jonka jälkeen testasimme tuotetta heidän koelaitoksellaan. Testien perusteella Wärtsilä Powerplants totesi, että he pääsivät koemoottorissa 15 % lämpöhäviön säästöön, joten he olivat hyvin tyytyväisiä tuotteeseen. Tuotetta testattiin vielä eri tavoin ja kaiken kaikkiaan tuotekehitysprojekti kesti pari vuotta ennen kuin GeveTherm Safe saatiin markkinoille.

GeveTherm Safe eristää putket

GeveTherm Safe on lämpöeristemaali erityisesti teollisuuden käyttöön. Se soveltuu hyvin ahtaisiin olosuhteisiin, joissa sen käyttö parantaa työturvallisuutta eristämällä esimerkiksi liian kuumat putkistot. GeveTherm Safea käytetään sekä sisällä että ulkona erilaisten teknisten rakenteiden ja koneiden lämmöneristykseen. ”Tuotetta voidaan käytännössä käyttää kaikilla kuumilla pinnoilla eli putkien lisäksi myös moottoreissa. Lämpötilan yläraja on 200 astetta. Kustannustehokkuutta lisää se, että tuote soveltuu kaikenkokoisten putkien lämpöeristämiseen. GeveTherm on myös täysin vedenpitävä ja vesihöyrytiivis, mikä tarkoittaa että se toimii jopa veden alla”.

Energy eristää rakenteet ja Dry kylmät pinnat

GVK lähti kehittämään uusia tuotteita GeveTherm Safen pohjalta ja näin syntyivät GeveTherm Energy ja GeveTherm Dry. GeveTherm Energyä voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona erilaisten rakenteiden lämmöneristykseen. GeveTherm Energy on nopea levittää pintaan, lisäksi se säästää tilaa usein ahtaissa ympäristöissä paksun eristekerroksen sijaan. Pinnoitteella päästään 20 % energiansäästöön. Energy sopii myös hyvin kuluttajakäyttöön, koska se voidaan sivellä ruiskuttamisen lisäksi. Helpoin tapa eristää kylmäsillat ahtaissa raoissa.

Kun taas halutaan vähentää tai estää kylmistä pinnoista johtuvaa kondensiota, oikea tuote on GeveTherm Dry. ”Se soveltuu metallipinnoille, jotka hikoilevat eli sitä voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona erilaisten rakenteiden kondenssisuojaukseen. Hyviä käyttökohteita ovat mm. putket, ilmastointi- ja jäähdytysjärjestelmät, lastiruumat, junavaunut, sisä- ja ulkomoottorit, kylmälaitteet ja vesikatot”.