hannan-huusholli_solidhouse_web

Uutta ilmettä sisustustekstiileillä

Paimiossa sijaitseva sisustusliike ja ompelimo Hannan Huusholli ihastuttaa maalaisromanttisilla ja skandinaavisilla sisustustekstiileillään asiakkaita aina pääkaupunkiseutua myöten. Suurin osa tekstiilituotteista on yrittäjä Hanna Ansamaan omaa tuotantoa, mutta valikoimasta löytyy myös tuttuja merkkejä, kuten Svaneforsia ja Fondacoa. Sisustusalan artesaanina Ansamaalla on silmää kaikenlaisten kohteiden tekstiilisuunnitteluun. Ansamaa tekee myös kotikäyntejä: – Yleensä asiakkaalla on oma näkemys, jonka pohjalta sisustusta lähdetään toteuttamaan. Minulla on mittanauha sekä erilaisia malleja ja kankaita aina mukana, Ansamaa sanoo.

Koska tekstiilit tarjoavat rajattomat mahdollisuudet sisustamiseen, on ammattilaisesta suuri apu. Ansamaa on vuosien varrella huomannut, että esimerkiksi vuodenaikojen mukaan sisustaminen on suomalaisille hankalaa: – Pimeänä aikana halutaan tummia tekstiilejä ja valoisana aikana taas vaaleita väreitä, vaikka sen pitäisi olla päinvastoin. Myös ilmansuunnat vaikuttavat tekstiilien valintaan. Jos ikkuna antaa pohjoiseen, verhoihin ja tapetteihin kannattaa valita lämmintä sävyä. Talon eteläpäätyyn voi sen sijaan valita viileitä sävyjä. – Verhotangot kannattaa sijoittaa mahdollisimman korkealle, jotta huoneesta saadaan korkeampi vaikutelma, Ansamaa vinkkaa.

Ansamaa kehottaa lukijoita kääntymään pieniltäkin tuntuvissa sisustusasioissa rohkeasti ammattilaisen puoleen: – Ennen kuin käy toimeen, kannattaa mielellään ottaa asioista selvää. Minulta voi tulla kyselemään vaikkapa vinkkejä!