Rantalainen_solidhouse_web

Vahva kirjanpidon kumppani paikallisesti

rantalainen 190X57px

Lisätietoa yrityksestä: www.rantalainen.fi

Rantalainen Oy Länsi-Suomi on osa valtakunnallista Rantalainen Yhtiöt Oy:tä, joka on 1972 perustettu, auktorisoitu taloushallinnon palveluita tuottava konserni. Rantalainen Yhtiöt on palvellut suomalaisyrityksiä jo yli 40 vuotta. – Rantalainen Yhtiöt on ihmiskasvoinen perheyritys, joka tarjoaa kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut niin pienille kuin suurillekin yrityksille. Yhtiön henkilöstöllä on aina hallussa alan tuorein tieto ja taito, Rantalainen Oy Länsi-Suomen toimitusjohtaja Anna Suominen taustoittaa.

Länsi-Suomen aluetoimistot sijaitsevat Huittisissa, Eurassa, Uudessakaupungissa, Laitilassa ja Raumalla. – Valtakunnallisena toimijana meillä on taustalla iso koneisto, mutta palvelemme asiakkaitamme paikallisesti. Vaikka Rantalainen Oy Länsi-Suomi on yhtiönä nuori, on yksittäisillä tilitoimistoilla pitkät, paikalliset perinteet. Mehän olemme laajentuneet yritysostoin aivan kuten koko konsernimme, joka toimii tällä hetkellä 40 paikkakunnalla Suomessa ja työllistää noin 500 ihmistä. Se antaa etua niin asiakkaalle kuin yksittäiselle tilitoimistollekin. Konsernina meillä on vahva visio siitä, että haluamme olla yrityksen paras taloushallinnon kumppani. Olemme perheyritys, joten arvomaailmamme on hieman erilainen ja uskomme, että yrittäjälähtöisenä ja perheomisteisena yrityksenä ymmärrämme hyvin yrittäjää. Siihen maaliin on hyvä tähdätä, Suominen painottaa.

Kirjanpitäjä Kirsi Tamminen ja palvelupäällikkö Taina Tanner käyvät läpi päivän raportteja

Kirjanpitäjä Kirsi Tamminen ja palvelupäällikkö Taina Tanner käyvät läpi päivän raportteja

Rakennusala on tuttu

Kirjanpitojohtaja Timo Hakala kertoo, että asiakaskunnassa on paljon kaikenkokoisia rakennusalan yrityksiä.  – Voimme palvella tehokkaasti kaikenkokoisia yrityksiä – jopa ruotsiksi. Tunnemme alaa koskevat raportointivaatimukset ja säädökset, ja meillä on monta osaavaa tekijää, jotka kykenevät ottamaan rakennusalan asiakkaan haltuun ja tukemaan häntä prosesseissa. Käytäntö ei siis jää meillä yhden tekijän varaan.

Sähköinen taloushallinto on helppoa

Sähköisyys on vahvasti mukana alan kehityksessä. – Se mahdollistaa reaaliaikaisempaa ajasta ja paikasta riippumatonta palvelua asiakkaalle. Sähköinen maailma mahdollistaa välineiden puolesta myös sen, että yrittäjälle jää enemmän aikaa keskittyä omaan liiketoimintaansa, kun hänellä säästyy aikaa turhalta selvittelytyöltä. Kun kirjanpito on aina ajan tasalla, tilinpäätöksen tekeminenkin helpottuu, Hakala kertoo.

Moni saattaa ajatella, että sähköinen taloushallinto on vaikeaa, vaikka asia onkin käytännössä päinvastoin. – Teemme kirjanpidon samoilla ohjelmilla kuin ennenkin, mutta näkyvyys asiakkaan suuntaan on sähköisen järjestelmän ansiosta parempi. Järjestelmä on helppo käyttää ja meiltä saa aina tarvittaessa apua ja tukea, Hakala lisää.

Sähköisen kirjanpidon periaatteena on päästä eroon paperista. – Jopa käteiskuitit ja -laskut voidaan sähköistää, jolloin ne saadaan reaaliajassa järjestelmään, tehokkaasti kiertoon ja maksatukseen. Myyntilaskutuksessa asiakas voi tehdä laskut suoraan meidän järjestelmässä, josta voi myös tulostaa erilaisia raportteja. Ensi kesästä lähtien sähköisyys ulottuu jo palkkalaskelmien tekoonkin. Sovimme toki aina erikseen jokaisen asiakkaan kanssa, missä ja miten olemme mukana riippuen siitä, mitä osaa prosessista asiakas haluaa pitää omissa käsissään, Suominen muistuttaa.