MTJ-Sportmaalarit Oy toteuttaa ikkuna- ja oviremonttien lisäksi myös esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontteja.

Vaihdata ikkunat ajoissa

Kun ikkunoiden vaihtaminen taloyhtiössä tulee ajankohtaiseksi, kannattaa valita työlle luotettava ja kokenut tekijä. Yksi alan konkareista on Uudellamaalla toimiva MTJ-Sportmaalarit Oy.

– Energiataloudellisuus ja käytännöllisyys ovat usein syynä ikkunanvaihtoon. Joskus vanhat ikkunat ovat sellaisessa kunnossa, ettei niitä saa enää edes auki. Taloyhtiöiden kannalta on usein helppoa saneerata samalla muitakin pintoja; fiksata julkisivua ja laitattaa uudet ovet samalla kertaa. Olemme vaihtaneet satatuhatta ikkunaa näiden vuosien varrella, kertoo itsekin 13 000 ikkunaa asentanut MTJ-Sportmaalareiden toimitusjohtaja Marcus Palola.

Hyvä yhteishenki näkyy työssä

MTJ-Sportmaalarit, jolla on myös aputoiminimi MTJ-Sportrakentajat, on toiminut pääkaupunkiseudulla reilut parikymmentä vuotta, ja se on keskittynyt tekemään saneeraustöitä taloyhtiöille. Ikkuna- ja oviremonttien lisäksi yritys suorittaa myös esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontteja. Monialaista osaamista löytyy, sillä aikaisemmin yritys on rakentanut omakotitalojakin alusta loppuun toistakymmentä.

Helsingissä suurimpia haasteita työssä ovat keskustan liikenne sekä kapeat kadut ja pienet pihat, joihin on vaikea saada sopimaan rakennusmateriaalia; toisinaan taas kallioperäiset, jyrkät maastot.  Kun yli kymmenkerroksisia kerrostalojakin tehdään ulkoapäin erilaisten lavojen ja nostimien varassa, ei korkeanpaikankammoa saa olla.

– Turvallisuus on aina tärkeintä, Palola korostaa. Töitä tehdään kuuden hengen ryhmässä. Yhteishenki on hyvä, ja kaikki pelaavat samaan maaliin. Palola muotoilee hienosti ajatuksen työn merkityksestä: – Ei tämän yrityksen tarkoitus ole tuottaa omistajalle läjäpäin rahaa, vaan tärkeintä on se, että työntekijöillä riittää hommia ja kaikki saavat palkkansa. Työssä hyvinvointi ja iloisuus ovat tärkeitä, se tasapaino, ja tämä näkyy työssä; olemme aina tehneet hyvää jälkeä ja saaneet hyvää palautetta. Asiakkaat ovat sanoneet, että meillä on ripeät, nopeat ja mukavat miehet työssä, ja tähän on helppo yhtyä. Meillä on hyvät ammattimiehet.

Toimitiloja pienyrittäjille

– Tulevaisuudennäkymät ovat valoisat, kuten ovat aina olleet. Uudispuoleen kenties panostamme jatkossa teollisuushallien muodossa. Saneeraustyö on mukavaa, siinä näkee heti kättensä jäljen, mutta mukavaa on tehdä kokonaan uuttakin, Palola toteaa, ja kertoo yrityksen tulevasta halliprojektista.

MTJ-Sportmaalarit Oy on tehnyt teollisuushalleja myyntiin ennenkin, ja syksyllä polkaistaan käyntiin Keravalla työmaa, jossa valmistuu kaksi hallia, joihin tulee yhteensä 7 toimitilaa, kukin kooltaan 75 neliömetriä. Pienyrittäjille sopiviin, nosto-ovellisiin hallitiloihin jokainen yritys voi luoda oman toimintansa kannalta tarkoituksenmukaisimmat puitteet lisärakentamalla esimerkiksi toimistotilat tiloihin jälkeenpäin. Ennakkomarkkinointi on juuri alkamassa ja hallit valmistuvat keväällä 2018.