Saariston Kaivonporaus edustaa ruotsalaista Thermia-maalämpöpumppumerkkiä, jonka etu on invertteriohjattu kompressori.

Vaivaton maalämpö on hyvä valinta

Kolmannessa polvessa toimiva Saariston Kaivonporaus on täyden palvelun talo. Yrityksen palvelutarjottimeen kuuluvat muun muassa vesikaivojen sekä maalämpökaivojen asennus sekä laitetoimitukset huoltoineen. Sisaryhtiö suorittaa lisäksi ruoppauksia; myös porapaalutusta ja arkkujen asennuksia tehdään. Alkuperäinen yritysidea, porakaivojen tuominen saaristoon, on kasvanut monialaiseksi osaamiseksi, jossa asiakkaat pyritään palvelemaan huolella loppuun asti.

– Maalämpö on merkittävin osaamisalueemme. Meillä on tällä hetkellä reilu tuhat huoltopäivystyksen piirissä olevaa maalämpöasiakasta, joille olemme asentaneet järjestelmän. Viime aikoina olemme satsanneet uuteen kalustoon, jolla pääsemme poraamaan jopa 400 metriä syviä kaivoja. Tämä on paikallaan silloin, kun kohdekiinteistö on suuri ja tontilla ei ole tilaa useille pienemmille kaivoille. Teollisuuskiinteistöt, hallit ja kerrostalot ovat tällaisia kohteita, perheyrityksen omistajiin lukeutuva Jimmy Kronberg kuvailee.

Saariston Kaivonporaus edustaa ruotsalaista Thermia-maalämpöpumppumerkkiä, jonka etu on invertteriohjattu kompressori. Tekniikka tuottaa lämmön optimoidulla energiankulutuksella. Maalämpöön on kiinteistöissä siirrytty enenevässä määrin, sillä vaikka alkuinvestointi voi tuntua suurelta, maksaa laitteisto itsensä takaisin hyvin nopeasti. Maalämpö on ekologista ja päästötöntä – se on tulevaisuuden lämmitysmuoto.