Stadin Vakioputkitus tarjoaa lvi-alan asennus- ja huoltotöitä sekä urakkamuotoisena että yksityishenkilöille.

Vakioluokan putkifirma

Stadin Vakioputkitus Oy tarjoaa kokonaisvaltaiset lvi-palvelut vuosien kokemuksella. Laatustandardit ja asiakaspalvelutaso pysyvät korkealla, kun yritystoiminta pidetään pienimuotoisena.

Vuonna 2004 toimitusjohtaja Esa Nevarannan toimesta perustettu Stadin Vakioputkitus tarjoaa lvi-alan asennus- ja huoltotöitä sekä urakkamuotoisena että yksityishenkilöillekin. Pääasiallinen asiakasryhmä löytyy taloyhtiöistä ja remonttiyrityksistä. Stadin Vakioputkituksella yritystoiminta on pidetty tarkoituksella pienimuotoisena, jotta laatu lvi-palveluissa pystyttäisiin pitämään korkealla.

– Toteutamme remonteista lvi-osuuden ja huollamme taloyhtiöiden tarpeita kokonaisvaltaisesti. Toteutamme sekä isompia lvi-töitä että pienempiä huoneistoremontteja, muun muassa lämpöjohtotyöt voivat laajimmillaan olla koko taloyhtiön lämpöjohtoverkon tasapainotusta ja pattereiden vaihtoa, Nevaranta luettelee taloyhtiöille tarjoamiaan palveluita.

Stadin Vakioputkitus toteuttaa asiakkailleen sekä uudis- että saneerauskohteita. Viimeisimpänä mielenkiintoisena kohteena Nevaranta mainitsee Helsingin Eirassa toteutetun pienkerrostalon saneerauksen. Kaksi vuotta kestänyt saneeraus oli isokokoinen urakka, jonka aikana kerrostalon sisälle rakennettiin sekä autotalli että huoneistoihin suoraan menevä hissikuilu.

– Hissikuilu rakennettiin suoraan vanhojen kylpyhuoneiden paikalle, joten kylpyhuonetilat jouduttiin siirtämään ja tämän ohella vedet, viemäröinti, lämmöt ja kaikki lvi-tekniikat laitettiin uusiksi. Loppujen lopuksi vanhasta 1900-luvun rakennuksesta ei ollut jäljellä muuta vanhaa kuin ulko-ovi, Nevaranta kuvailee.

Ammattilaista kannattaa konsultoida

Stadin Vakioputkitus ei ole koskaan kohdentanut markkinointiaan yksityishenkilöille, mutta yksittäisiä remonttikohteita on tarttunut työstettäväksi taloyhtiöille tehtävien toimeksiantojen myötä. Tyypillinen yksityishenkilölle toteutettu lvi-remontti on kerrostaloasunto, johon asukas haluaa tehdä muutoksia, kuten kylpyhuoneen täydellisen uudistamisen. Nevaranta kokee tärkeimmäksi vaiheeksi konsultoinnin, jolloin asiakkaan kanssa käydään alustavasti läpi tulevaa remonttia.

– Antaisinkin neuvoksi niille, jotka ovat saaneet muutosidean asuntoonsa, että keskustelkaa ensin ammattilaisen kanssa siitä, voidaanko idea ylipäätään toteuttaa. Tämän jälkeen tulee varmistaa vielä taloyhtiöltä, voidaanko suunnitelma tehdä.

Tämä voi tarkoittaa tilanteita, jolloin asiakas haluaisi siirtää keittiön sijainnin paikasta toiseen, mikä voisi taas vaatia koko asunnon lattian korottamista tai kantavien rakenteiden lävistämistä.

– Tällöin joudun ottamaan putkimiehen näkökannan asiaan ja kertomaan asiakkaalle suoraan, jos hanke ei ole taloudellisesti järkevä. Suurimmaksi osaksi teemme kuitenkin hankkeita, jotka voidaan onnistuneesti tehdä ja löydämme asiakkaiden kanssa oikeat tavat idean toteuttamiseen, Nevaranta painottaa.