Uudenmaan alueella toimiva Ilmavaltti on perinteinen ilmastointiasennuksia ja urakoita tarjoava yritys.

Valttikortit ilmassa

Toimitusjohtaja Harri Viirret saa heittää hyvästit lähiajan eläkehaaveilleen, jos työtahti Ilmavaltilla jatkuu yhtä vauhdikkaana kuin nyt.

Uudenmaan alueella toimiva Ilmavaltti on perinteinen ilmastointiasennuksia ja urakoita tarjoava yritys. Se perustettiin vuonna 2001, ja viimeisen 15 vuoden ajan sitä on ollut vetämässä toimitusjohtaja Harri Viirret. Ilmavaltti toimiikin erittäin asiantuntevassa ohjauksessa, koska Viirretillä on yli 40 vuoden kokemus ilmastointialalta.

– Teemme ilmastointiasennuksia ja urakointia lähinnä liikeyrityksille. Olemme aiemmin tehneet asennuksia myös yksityisasuntoihin, mutta valitettavasti aika ei enää niihin riitä. Asiakkaitamme ovat suuret liikelaitokset, kuten esimerkiksi Murata ja kuntayhtymä HSY.

Ilmavaltti asentaa ilmastointilaitteita aina lämmön talteenoton omaavista yksiköistä vesijäähdytteisiin laitteistoihin, ja mahdolliset ilmalämpöpumput asentaa yrityksen alihankintakumppani. Ilmastointilaitteiden huollot kuuluvat luontaisesti Ilmavaltin palvelutarjontaan. Viirret kuitenkin mainitsee, että heidän asentamansa ilmastointilaitteet ovat olleet erittäin toimintavarmoja, joten huoltoja ei tähän asti ole liiemmin tarvittu.

Ilmastointiasennukset pitävät kiireisinä

Ilmastointilaitteet asennetaan Ilmavaltin toimesta aina suunnittelijan toiveiden mukaisesti, ja itse laitteistot Ilmavaltti tilaa asiakkailleen takuuvarmasti nopealla aikataululla. Ilmavaltti asentaa ilmastointilaitteita ympäri vuoden, ja asennuksia tehdään ensisijaisesti saneeraus- ja korjausrakentamiskohteisiin.

– Ilmastointi on erittäin tärkeää erityisesti isoissa teollisuushalleissa. Toimimme kaikissa kohteissa asetusten mukaisesti, koska työntekijöiden tulee saada esimerkiksi tietty määrä raitista ilmaa tilaan. Kun kanavat on saatu vedettyä, säädetään ilmamäärät niihin sopiviksi kohteen mitoitusten mukaan, Viirret avaa prosessia.

Ilmavaltilla toimii asennusten parissa neljä henkilöä, ja ainakin toistaiseksi toiminnan on tarkoitus säilyä nykyisellä tasolla.

Viirret kertoo, että taantuma näkyi yrityksen toiminnassa jonkin verran viime vuoden aikana, mutta suunta on ollut nousujohteinen. Tällä hetkellä yrityksellä on jopa haasteita vastaanottaa uusia töitä.

– Töitä olisi niin paljon, että joudumme niistä välillä kieltäytymään. Tarjouskyselyjä saamme jatkuvasti. Kiire on luontaista tällä alalla ja teemme sen, minkä pystymme, mutta aina aikataulussa.

Erikoistöitä tarpeen mukaan

Ilmavaltti tunnetaan ilmastointialalla ammattitaitoisena ja luotettavana tekijänä, ja juuri asiakkaiden tyytyväisyys lopputulokseen on pitänyt yrityksen hyvin työllistettynä. Yrityksellä on käytössään tiivis yhteistyökumppaniverkosto ja yritys tekee myös itse pieniä lisätöitä tarvittaessa.

– Meillä on yhteistyökumppaneita, joiden kautta teetätämme putki- ja sähkötyöt. Itse teemme rakennusliikkeille aliurakointia myös pienempinä töinä. Kauttamme onnistuvat myös osien, kuten rautarakenteiden valmistaminen eri tarpeisiin omassa verstaassamme, Viirret mainitsee.

Ilmavaltin kiireet kielivät siitä, että syksylle suunnitellut eläkepäivät saattavat jäädä Viirretillä vain aikomukseksi.