Vankalla kokemuksella tulevaisuuteen

Kuluva vuosi näyttää kuljetusalan yrittäjälle positiiviselta. Teollisuuden elpyminen on kasvattanut kuljetettavan puutavaran määrää vuoden alusta lähtien. Kolmekymmentä vuotta kuljetusalalla toiminut Janne Salin on vakiinnuttanut asemansa alalla vankalla ammattitaidolla, kovalla työllä ja sinnikkyydellä sekä horjumattomalla uskolla tulevaisuuteen. Kun tukkiautolla liikutaan yksin, vieläpä pimeässä metsässä keskellä yötä, vaaditaan yrittäjältä myös hiukan oikeanlaista hulluutta.

Vuosia autojen kanssa tekemisissä ollut Salin on tyytyväinen alalla tapahtuneeseen kehitykseen. Hänen mukaansa kalusto on muuttumassa yhä energiatehokkaammaksi: kulutus on pienempää ja pakokaasupäästöt puhtaampia kuin ennen. Myös puu uusiutuvana energianlähteenä saa Salinilta kehuja: – Puulla tuotettu lämpö on miellyttävää ja puulämmitys edullista. Lisäksi polttopuiden teko käy kuntoilusta, Salin nauraa.

Viisi vuotta sitten perustettu Kivimaan kuljetus toimittaa suuria määriä mm. raaka- ja energiapuuta 150 km:n säteellä Kosken kunnasta. Salin muistuttaa, että liikenteessä maltti on valttia: – Vaikka ollaan liikenteessä isolla autolla, emme ole kenellekään kiusaa tekemässä. Yritämme tehdä vain töitä, Salin lisää. Kivimaan kuljetuksen asiakkaita ovat teollisuus, lämpölaitokset, maatilat ja pientaloasujat.