kone_wuorio_solid_house_300_CMYK

Veneily koukuttaa

Saaristossa ja muilla vesillä liikkuvan paras kesäkumppani on vene. Mikäli vesille mielii ensi kesänä, on nyt oikea hetki suunnitella oman veneen hankintaa.

Jos mieli siintää venekaupoille, kannattaa suunnaksi ottaa Kemiössä sijaitseva Oy Kone Wuorio Ab.  – Jatkossa aiomme keskittyä sekä laajentaa vene- ja puutarhakone liiketoimintoja. Nykyisin tuotevalikoimassa olevat kodinkoneet ja lahjatavarat tulevat jäämään pienemmälle panostukselle, kertoo yrityksen tuore toimitusjohtaja Ilkka Juva. Kone Wuorion jatkosuunnitelmiin kuuluu myös laajentuminen uusiin tuoteryhmiin, joilla voitaisiin palvella sekä kemiöläisiä että koko ajan kasvavaa saariston mökkiläisten joukkoa.  Astrum-konsernin 100 % omistaman yrityksen asiakaskunta kattaa nykyisellään koko Suomen, mutta paikallisten palveluun panostaminen on silti yhä edelleen tärkeä osa kemiöläisen liikkeen toimintaa.

Täyden palvelun venetalo

Kone Wuorio tarjoaa asiakkailleen niin uudet kuin vaihtoveneetkin kattavasta merkkivalikoimasta. Soutuveneet ja pienet moottoriveneet ovat omiaan mökkirantaan, isomman alumiiniveneen voi hankkia esimerkiksi yritystoiminnan tueksi tai kesämökin korvikkeeksi. – Mökkiläisten keskuudessa suosituin lienee ruotsalainen Arronet-alumiinivene, mutta todellinen lippulaivamme on kuitenkin suomalainen laatumerkki Sargo, Juva kertoo. Aiemmin Minor-nimellä tunnettu Kokkolassa valmistettava Sargo-lasikuituvene on todellinen all season boat, jossa on myös hyvät asumistilat.
Kone Wuoriota voi huoletta kutsua veneilijän avaimet käteen-liikkeeksi, sillä monenkokoisten paattien ohella yritys tarjoaa asiakkailleen myös huoltopalveluita ja jopa talvisäilytysmahdollisuutta. – Laaja-alainen palvelu on ehdoton myyntivalttimme, Juva toteaa.

Mitä veneiltä toivotaan?

Veneily on yllättävän koukuttava laji, ja kokemuksen myötä myös omalle veneelle asetut toiveet usein kasvavat.  – Nykyään lähes kaikki haluavat veneisiinsä jotain elektroniikkaa. Navigointilaitteet ovat yleisiä, isompiin veneisiin asennetaan asumismukavuutta parantavia tekijöitä, kuten lämmityslaitteita tai jopa 220 V sähkö invertterin tai generaattorin avulla, Juva kertoo. Parhaimmillaan vene voikin olla ylellisesti varustettu liikkuva kesämökki, johon koko perhe mahtuu mukaan. Myös ympäristöasiat alkavat tulla yhä ajankohtaisemmiksi, mikä näkyy mm. sähköperämoottoreiden kasvavassa tarjonnassa.

Vaihtoveneeseenkään satsaamista ei kannata pelätä, sillä toisin kuin autot, veneet säilyttävät arvonsa pidempään. Jos merkki on arvostettu ja venettä on huollettu säännöllisesti, ei kymmenen vuotta ole sille vielä ikä eikä mikään. – Perinteisesti veneitä kyllä pidetään hyvin, monelle se tuntuu olevan melkein kuin yksi perheenjäsenistä, Juva naurahtaa.