Ventrix Oy:n palveluihin kuuluvat ilmanvaihdon asennukset ja puhdistukset, säätöjen mittaukset ja huoltotyöt sekä suodattimien vaihdot ja niiden toimintatarkastukset.

Ventrix määrittelee ilman uudelleen

Ventrix Oy:n ilmanvaihtoputkistoissa puhaltelevat muutoksen tuulet. Nuori yritys on uudistanut koko ilmeensä ja on valmiina vastaamaan sekä yksityisten että yritysten  ilmanvaihtotarpeisiin.

”Redefining air” on toimitusjohtaja Christian Hellgrenin luotsaaman Ventrix Oy:n uusi slogan. Ilmanvaihdon eri palveluihin keskittyneelle yritykselle tunnuslause sopii täydellisesti.

– Slogan pitää sisällään juuri sen lupauksen, mitä tarjoamme asiakkaillemme eli parannamme heidän sisäilmansa laatua. Tämä voi tapahtua joko koneiden uusinnalla, kanavan puhdistamisella tai ilmanvaihtoa säätämällä, Hellgren avaa.

Maaliskuussa nimensä Blueair Oy:stä Ventrix Oy:ksi muuttaneen yrityksen palveluihin kuuluvat ilmanvaihdon asennukset ja puhdistukset, säätöjen mittaukset ja huoltotyöt sekä suodattimien vaihdot ja niiden toimintatarkastukset. Kattavasta verkostosta löytyvät myös suunnittelijat, jotka tekevät yritykselle ilmanvaihtokuvat. Tällä hetkellä viiden hengen yrityksenä toimivan Ventrixin asiakkaita ovat sekä yritykset että yksityishenkilöiden talokohteet, joihin tehdään muun muassa ilmanvaihtokoneen tai kanaviston uusimisia tai vaihdetaan vanhan ilmanvaihdon tilalle energiatehokkaampi vaihtoehto.

– Yritysasiakkaisiimme kuuluu esimerkiksi Lohjan kaupunki, jolle olen itse tehnyt töitä jo vuosikausia. Teemme kaupungin kouluille ja päiväkodille pääasiassa ilmanvaihdon puhdistuksia, Hellgren jatkaa.

Perheyrityksestä perusta uralle

Kannuksensa Hellgren on hankkinut isänsä yrityksessä, jossa hän toimi 10 vuoden ajan vastaten viimeisimmät vuodet ilmanvaihtopuolesta. Viime vuonna perustetun oman yrityksen vauhti on ollut kova, mutta Hellgren on jo onnistunut hankkimaan ympärilleen lisää ilmanvaihdon ja nuohouksen ammattitaitoista henkilöstöä.

– Varastotilat Ventrix Oy:ltä löytyvät ensisijaisesti Lohjalta, mutta yrityksen on tarkoitus laajentaa kesän aikana myös Espooseen, jossa varastotilaa on tarkoitus käyttää pienempien ilmanvaihto-osien työstämiseen, Hellgren kertoo.

Ventrixiltä asiakkaat saavat haluamansa palvelut yksittäisiin ilmanvaihtotarpeisiin tai kokonaisvaltaisiin ratkaisuihin avaimet käteen -periaatteella.

– Jos esimerkiksi asuin- tai toimistotilassa ei ole valmista ilmanvaihtosuunnitelmaa, voimme käyttää rakentamismääräyskokoelmia, joista arvot otetaan.

Yleisohjeena Suomessa kuitenkin on, että ilma vaihtuu huoneistossa kerran kahdessa tunnissa.

Energiatehokas ilmanvaihto

Energiatehokkuus on asia, johon kiinnitetään paljon huomiota tänä päivänä. Asiasta eivät ole kiinnostuneita vain yritykset, vaan myös yhä useampi yksityishenkilö haluaa kotiinsa ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon. Hellgren on ilahtunut siitä, että energiatehokkuus on parantunut huomattavasti erityisesti pienien kohteiden ilmanvaihtokoneissa viimeisen 10 vuoden aikana.

– Toki myös kerrostaloihin, joissa on huippuimuri katolla, on mahdollista tehdä lämmön talteenotto. Kustannukset voivat tuntua osin korkeilta, mutta ne voidaan huomioida takaisinmaksuajassa. Puhaltimien uusiminen ja ohjauksen asentaminen ovat kannattavia toimenpiteitä, koska tällöin puhutaan jopa 10–20 prosentin säästöistä lämmitysenergian kulutuksesta vuosittain.