Isoniitunkone_solid_house_300_CMYK

Viemärit kuntoon

Viemärikorjauksia ja salaojituksia Turun seudulla tekevällä Isoniitun Kone Oy:llä on riittänyt töitä vuodenajasta riippumatta. Viime talven kaltaiset lauhat ilmat mahdollistavat pihamaiden kaivaukset nimittäin myös talvisin. Tehokkaat koneet ja pätevä henkilökunta ovat yrityksen laadukkaan työnjäljen salaisuus. – Tavoitteenamme on tehdä työt hyvin. Siten, että samaa kohdetta ei tarvitsisi tehdä kahta kertaa, hymyilee työnjohdosta vastaava Viljo Riitamo.

Isoniitun Koneen historia sai alkunsa 2000-luvun alussa, kun Riitamo veljineen perusti yrityksen. Pikkuhiljaa toiminta on laajentunut, ja tällä hetkellä yritys on mukana monessa kohteessa aliurakoitsijana. Kun tilaaja on tehnyt suunnittelutyöt valmiiksi, hoitaa Isoniitun Kone jouhevasti toteutuksen. Saneerauskohteet yllättävät tekijänsä usein. – Kaivaessa mitä vain voi tulla vastaan. Esim. 1970- ja 1980-luvuilla rakennustyömailla seinän viereen on ollut tapana pistää maa-ainesta, joka ei kuivu koskaan, Riitamo kertoo. Tänä päivänä kaivuutyöt ovat hyvin valvottuja ja vain tarkoin valittuja maa-aineksia käytetään.

Isoniitun Kone tekee viemärisaneerauksia suoraan taloyhtiöille sekä aliurakointina rakennusliikkeille, mutta yritystä työllistävät myös yksityisille tehtävät katuliittymien uusimiset. Riitamon mukaan erityisesti taloyhtiöt ovat hyvin tietoisia kosteusongelmista ja ovat siksi ajoissa korjaamassa. – Jos viemärit ja vesijohdot alkavat pettämään, kannattaa miettiä ovatko sadevesiasiat kunnossa ja päinvastoin. Niitä tehdessä käytetään samoja kaivantoja, joten ne kannattaa tehdä yhtä aikaa, Riitamo vinkkaa.