viherstudio_solidhouse_web

Vihersuunnittelua vuosikymmenten kokemuksella

Vihersuunnittelija Eero Myrskykarin kipinä puutarha-alaa kohtaan syttyi hänen työskennellessään Söderlångvikin kartanossa. – Siellä puutarhurilla oli aina tumma puku päällään ja ajattelin, että tuollainen ammatti olisi kiva, joten lähdin suorittamaan alan koulutusta, muistelee mies hymyillen. Oma yritys Viherstudio on ollut pystyssä pian 30 vuotta. Asiakkuuksia löytyy ympäri Suomen, sillä kuusi vuotta sitten Naantaliin palannut Myrskykari on työskennellyt elämänsä aikana myös Pirkanmaalla, Pohjanmaalla ja pääkaupunkiseudulla.

Yhteydenotto vihersuunnittelijaan onnistuu parhaiten yrityksen kotisivujen kautta. – Käyn aina paikan päällä tutustumassa kohteeseen, kartoitan asiakkaan toiveita, otan valokuvia ja teen mittauksia. Seuraavaksi piirrän asiakkaalle luonnoksen, josta saadun palautteen perusteella teen valmiin suunnitelman kasviluetteloineen, jonka jälkeen asiakas voi hoitaa toteutuksen joko itse tai piharakentajan avulla, Myrskykari kertoo. Viherstudion palveluvalikoimiin kuuluu myös pihaneuvontaa. – Parin tunnin mittaisen ja 100 € arvoisen konsultaatiokäynnin aikana annan asiakkaalle esimerkiksi istutus- ja leikkausneuvoja sekä ohjaan kasvivalintaa.

Vihersuunnittelijan vinkki kaikille pihanlaittajille on hakea inspiraatiota useista eri lähteistä ja ideoida vapaasti yhdessä perheen kanssa. – Käykää eri myymälöissä ja messuilla, lukekaa puutarhalehtiä ja tehkää luonnoksia. Myös lähialuematkailu kannattaa, sillä sekä Ruotsissa että Virossa on paljon hyviä messuja ja taimiliikkeitä, joista ammentaa ideoita.