Turusta ponnistava Suomen Kovabetoni Oy on erikoistunut pinnaltaan ja rakenteiltaan haasteellisiin julkisivuelementteihin.

Virkeä rakentaminen toi kiireen elementtitehtaalle

kovabetoni_160www.kovabetoni.fi

 

Suomen Kovabetoni Oy on Turussa sijaitseva elementtitehdas, joka on erikoistunut niin pinnaltaan kuin rakenteiltaankin haasteellisiin julkisivuelementteihin. Perheyritys on perustettu vuonna 1994.

– Työ edellyttää tietysti hyviä, taitavia tekijöitä. Kykenemme myös vastaamaan hintakilpailuun ja pyrimme pitämään asiakasportfolion tasapainossa. Talouden syklit vaikuttavat alaan selvästi ja nyt jonkin aikaa on ollut pelkkää kiirettä. Elementtirakentaminen yleensäkin on standardoitua ja hallissa on aina vakio-olosuhteet tekemiselle, jolloin saadaan tasalaatuista tuotetta, kuvailee yrityksen toimitusjohtaja Marjet Mäkinen.

Betonin laatua valvotaan tarkasti, ja Kovabetonillakin Inspecta vierailee neljästi vuodessa. Yrityksessä valmistetaan paitsi seinäelementtejä, myös jännitettyjä palkkeja ja pilareita, eli tehdään jonkin verran myös runkotöitä.

– Elementeillä rakennus nousee nopeasti ja laadukkaasti standardiratkaisuin. Puuelementtipuolella yritetään luoda paraikaa samanlaisia standardeja, mutta siinä on vielä paljon kehitystyötä tehtäväksi.

Haasteet työssä koostuvat usein aikataulujen pyörittelystä, sillä mitattava aika suunnittelun valmistumisesta elementtien toimitukseen on usein lyhyt.

– Tämä on ikuinen kapasiteetti- ja toimituspalapeli, joka on kyettävä optimoimaan. Kerrostalon elementtien valmistus vie meiltä 10–20 viikkoa rakennuksesta riippuen. Tulevaisuus alalla näyttää valoisalta, sillä etenkin asuntorakentaminen on virkistynyt. Pyrimme jatkamaan tasaista kasvua myös tulevaisuudessa, Mäkinen summaa.