Leikkiset Oy:n Aquarius 1627 leikkikeskuksen esittelyä tietokoneen näytöllä.

Virtaa pihalta

www.leikkiset.fi

 

Liikunnan ja leikin riemu on nouseva trendi, joka huomioidaan yhä paremmin ainakin julkisella sektorilla. Kaikenikäisiä ihmisiä osataan yhä paremmin kannustaa pitämään huolta itsestään raikkaassa ulkoilmassa liikkuen.

Forssalainen Leikkiset Oy on hurjassa nousukiidossa. Vuonna 2011 perustettu ulkona tapahtuvan leikin ja liikunnan asiantuntija on laajentunut ja kasvanut tasaisesti palvelemaan koko Suomea. Yhtiössä tarkoitus olisi rekrytoida vielä henkilö pääkaupunkiseudulle vuoden, puolentoista sisään, kunhan sopiva henkilö löytyy.

– Ydintuotteitamme ovat leikkikenttävälineet, ulkoliikuntavälineet ja ulkokalusteet eli perinteinen kategoria tällä toimialalla. Haluamme kuitenkin olla edelläkävijöitä ja profiloitua tuotteiden myynnin lisäksi erityisesti laadukkaaseen asiakaspalveluun, luonnehtii toimitusjohtaja Tomi Mäkilä.

– Ydintuotteitamme ovat leikkikenttävälineet, ulkoliikuntavälineet ja ulkokalusteet eli perinteinen kategoria tällä toimialalla.

Tervetuloa asiakkaan aikakauteen

Leikkiset Oy:llä koetaan, että markkinoilla on alkamassa uudenlainen aikakausi, jossa asiakas on tarpeineen keskiössä ja tarvitsee kaiken mahdollisen avun osatakseen valita projektiinsa sopivimmat tuotteet. Tähän yritys tarjoaa avuksi 3D VR-mallinnusta, jolloin asiakkaan on helppo tutkia erilaisia tuotteita, niiden sijoittelua, värimaailmaa ja sopivuutta ympäristöönsä.

– Jatkossa laatu, takuut, asiakaspalvelu ja hinta ratkaisevat. Näitä välineitä myyvät monet ja tuotteetkin ovat laadultaan, materialeiltaan ja ulkonäöltään todella samanlaisia. On myös reagoitava asiakkaiden toiveisiin lyhyellä varoitusajalla ja haluamme vastata tähän, Mäkilä toteaa.

– Vahvuuksiamme on laatu; tuotteillamme on alan parhaat takuut. Toinen tärkeä asia on tietysti turvallisuus; oikeaan kohteeseen oikeat tuotteet. Kolmanneksi tulee suunnittelu; haluamme olla suunnittelun tukena, kun esimerkiksi koulua tai päiväkotia suunnitellaan. Tärkeää meille on myös että pystymme olemaan kustannustehokas tuotteissamme.

 Matalan kynnyksen mahdollisuuksia kaikille

Leikkiset Oy:ltä on käyty arkkitehti- ja suunnittelutoimistoissa esittelemässä uudenlaista, suunnitteluprosessia helpottavaa konseptia, ja se on saanut myönteisen vastaanoton. Yrityksessä puolestaan pidetään myönteisenä sitä, että etenkin julkisella sektorilla halutaan satsata niin nuorten kuin aikuistenkin hyvinvointiin järjestämällä ilmaisia, matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kuntalaisille. Samanlainen kehitys on meneillään myös Ruotsissa ja Norjassa, joihin Leikkiset seuraavaksi tähyää.

– Liikunta on selvässä nosteessa ja ulkoliikuntaan sekä piha-alueisiin halutaan panostaa. Peliareenat ja kaikkien saatavilla olevat ulkokuntosalilaitteet rohkaisevat ihmisiä liikkumaan. Suomessa pienillä paikkakunnilla tehdään isoja kouluja ja myös muu rakentamisen kasvu on vaikuttanut menestykseemme. Suurin osa liikevaihdostamme koostuu kuitenkin kouluista, päiväkodeista, liikuntapaikoista ja leikkipuistoista, Mäkilä kertoo.

– Haluamme kasvaa, kansainvälistyä, päätyä ykköseksi alalla. Meillä on innostunut, aito porukka tekemässä työtä ja vaikka henki on hyvä, ja työssä on hauskaa, olemme näyttäneet että pystymme hoitamaan isojakin juttuja. Pyrimme olemaan näissä asioissa suunnittelijoiden ja julkisen sektorin kumppani. Nettisivuillamme kannattaa käydä katsomassa, Mäkilä vinkkaa.