legioona_solid_house_300_CMYK_4_2015

Vuokratyöfirma luottaa nuoriin osaajiin

Tutustu yritykseen www.legioona.fi

Liki kolmekymmentä vuotta Turun alueella palvellut Legioona Oy auttaa työntekijöitä ja yrityksiä löytämään toisensa. – Välitämme työvoimaa hyvin erilaisiin tehtäviin; toimistotyöhön, asiakaspalveluun, varastoihin, pakkaukseen ja kuljetukseen, luettelee yrityksen toimitusjohtaja Taina Lehtola. Koska suurin osa tehtävistä on helppoja perustöitä, ei legioonalaiseksi ryhtyminen vaadi aiempaa työkokemusta tai tiettyä tutkintoa. Tästä syystä vuokratyöfirman palkkalistoilla löytyykin runsain joukoin innokkaita nuoria ja opiskelijoita, jotka ovat valmiita myös lyhyempikestoisiin työsuhteisiin.

Rakennusinsinööriksi kolmatta vuotta opiskeleva Maksim Susi on viihtynyt Legioonan palkkalistoilla pitkään ja päässyt kokeilemaan monenlaisia hommia. – Kaikki on sujunut oikein joustavasti, ja töitä olen saanut aina kun olen niitä pyytänyt, nuori mies kertoo. Lehtola kiittelee sekä Maksimia että muitakin legioonalaisia: – Luottamus toimii puolin ja toisin, sillä työntekijämme ovat fiksuja. He osaavat hommansa ja oppivat nopeasti uutta, hän toteaa. Opiskelijoiden tai vastavalmistuneiden palkkaamisesta voi olla yritykselle myös selkeitä etuja: – Esimerkiksi rakennustyömaille opiskelijoilla olisi varmasti paljon uusia ajatuksia tarjottavanaan, uskoo alaa itsekin opiskeleva Susi.

Vuokratyöfirman arki on hektistä, sillä lisäkäsien tarve iskee yrityksissä usein yllättäen. Koska listoilta kuitenkin löytyy jo kattava joukko tuttuja osaajia, huolehtii Legioona Oy sopivat tekijät tehtäviin jopa seuraavaksi päiväksi. Tarvittaessa Lehtola kumppaneineen hoitaa yritysten puolesta myös rekrytointeja tilanteissa, joissa tarvitaan ammattilaisia pitkiin työsuhteisiin.