saariston_kaivonporaus_solidhouse_300_CMYK

Yhdet kasvot, monta palvelua

Saariston Kaivonporaus Oy tekee kaivonporausta (lämpö- sekä vesikaivot), porapaalutusta, ruoppausta ja myy sekä asentaa maalämpöpumppuja.

Maalämpöjärjestelmät ovat viimeisien vuosien aikana muodostuneet yrityksen päätoimialaksi. – Meidän kaltaisia toimijoita ei Suomessa montaa ole. Teemme kaiken alusta loppuun, meillä on yhdet kasvot, jotka vastaavat koko projektista, Kronberg sanoo. Tavallisessa 150 neliön omakotitalossa öljynkulutus on 2500–3000 litraa vuodessa, ja kustannus noin 3000 euroa. Maalämmön kustannus on vuositasolla alle tuhat euroa, ja investointi maksaa itsensä takaisin noin seitsemässä vuodessa. Tällä hetkellä Suomessa on yli 100 000 maalämpöpumppua josta 1 % on Saariston Kaivonporauksen asentamia. Yritys tarjoaa vanhoille asiakkailleen nyt myös vuosihuoltopakettia, johon kuuluu lämpöpumpun toiminnan säännöllinen tarkastaminen.

Yritys on erikoistunut saariston haastaviin maastoihin ja olosuhteisiin, vaikka siellä liikkuminen onkin tänä päivänä vain osa koko toimintaa. – Käytämme edelleen yrityksen alkuperäisen perustajan, sukulaiseni Bertel Fjäderin, rakennuttamaa kolmipyöräistä porakonetta ja lauttaa. Ne ovat prototyyppejä, joita on vain yksi maailmassa, toimitusjohtaja Jimmy Kronberg kertoo.

Viime aikoina Saariston Kaivonporaus Oy on alkanut panostaa enemmän myös porapaalutukseen. – Saaristossa on usein hyvin vaikea saada kaivettua maata kallioon asti, joten helpoimmalla pääsee, kun porataan teräspaalu suoraan maan ja kallion lävitse. Silloin maata ei tarvitse rikkoa juuri ollenkaan ja paalu kestää isältä pojalle luoden tukevan pohjan niin laiturille kuin mökillekin, Kronberg lupaa.