a-tiilikate

Ympäristöystävällinen katto

Suomen sääolosuhteisiin valmistettu kattotiili on vuosikymmeniä kestävä ratkaisu. Se on ympäristöystävällinen ja antaa talolle arvokkaan ilmeen, vuosi vuoden jälkeen.

Klassinen ja arvokkaan näköinen kattotiili on vuosien aikana kehittynyt ja kehittyy edelleen. Asiakkaatkin osaavat nykyään vaatia enemmän; kiiltävä tai mattapinta, aaltoileva tai suora kattotiili jne. – Raaka-aineet ovat kehittyneet paljon ja asiakkaiden mieltymykset laajentuneet. Suora kattotiili on viime aikoina nostanut päätään ja tummat värit ovat suosittuja, asiantuntija Heli Väliharju kertoo.

A-Tiilikate Oy on perinteikäs, toisen polven perheyritys, joka valmistaa kattotiiliä, myy kattotarvikkeita ja hoitaa kattoasennukset. Väliharju kertoo katon teknisen suunnittelun olevan äärimmäisen tärkeää niin turvallisuuden kuin talon kunnon kannalta. – Voimme suunnitella kaikki vaadittavat elementit kattoon; aluskatteesta aina kattoturvatuotteisiin. Kiteytettynä valmistamme kattotiiliä ja myymme tiilikattoja, toimitusjohtaja Väliharju toteaa.

Luonnollinen valinta

Monella alalla tuotteiden valmistus hoidetaan ulkomailla, mutta A-Tiilikate on säilyttänyt tuotantonsa Auran tehtaalla. – Painavan tuotteen valmistaminen kotimaassa on rahtikulujen kannalta järkevää, ja täältä saa hyviä luonnonmateriaaleja. Lähiruoasta puhutaan paljon, joten miksi ei myös lähirakentamisesta.

Raaka-aineet ovat kehittyneet paljon ja asiakkaiden mieltymykset laajentuneet.

Tiilikatto voidaan myös nähdä vihreänä ratkaisuna; se on tuotannollisesti ympäristöystävällisin muihin kattomateriaaleihin verrattuna ja kierrätettävä luonnonmateriaali. – Valmistusprosessiin sitoutuu vähiten energiaa, ja tiili voidaan tehtävänsä täyttämisen jälkeen palauttaa luontoon ja kierrättää maantäytteenä, Väliharju kertoo. Tiilikatto on myös äärimmäisen pitkäikäinen, sillä se kestää 50–70 vuotta. Asumismukavuuden kannalta se on äänetön vaihtoehto peltikatolle, arvokkaan näköinen ja yksi halvimmista kattomateriaaleista markkinoilla.