valvova_solid_house_300_CMYK

Yrityksen turvallisuustasoa voi nostaa pienelläkin investoinnilla

Yrityksen tilat ja data kannattaa suojata. Tiesitkö että se onnistuu hyvinkin pienin kustannuksin?

Valvova Oy on vuonna 1999 perustettu yksityisomisteinen turva- ja kulunhallinnan ratkaisuihin keskittynyt yritys, joka myy, asentaa, maahantuo ja suunnittelee kameravalvonta-, rikosilmoitin- ja kulunvalvontajärjestelmiä. Yhtiön toimitusjohtaja Pekka Vainonen herättelee yrittäjiä ja kaikenkokoisia yrityksiä pohtimaan yrityksen turvallisuustasoa. – Vahinkoja kannattaa ennaltaehkäistä. Aika usein käy nimittäin niin, että turvallisuusasioihin herätään vasta siinä vaiheessa kun jotain on jo tapahtunut.

Koneiden mukana lähtee myös kriittistä dataa

Vainosen mielestä suurin ongelma murtojen yhteydessä ei ole niinkään kiinteän omaisuuden, kuten tietokoneiden anastaminen, vaan se, että koneiden mukana yrityksestä valuu ulos myös digitaalinen ja arkaluontoinen data. – Se voi lamaannuttaa yrityksen toiminnan pitkäksi aikaa mikäli yritys ei ole huolehtinut varmuuskopioinnista.

Turvallisuus kuntoon pienin kustannuksin

Hyvä uutinen on se, että yritys voi pienellä investoinnilla suojata tilat ja tietokoneiden datan. – Jokainen järjestelmä räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan, mutta käytännössä muutaman hengen yritykseen saa rikosilmoitinjärjestelmän muutamalla sadalla eurolla. Mikäli järjestelmään halutaan kytkeä mukaan vartiointiliike, siitä syntyy kuukausitasolla muutaman kymmenen euron lisäkustannus. Hälytysjärjestelmätarra yrityksen ovessakin pysäyttää yleensä murtoaikeet ja toimii ennaltaehkäisevästi. Mielestäni riskien minimointiin kannattaa investoida yrityksen koosta riippumatta. Lisätietoa: www.valvova.fi